donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsSTRENGERE MAATREGELEN OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

STRENGERE MAATREGELEN OP TENERIFE

De coronacijfers op de Canarische Eilanden zijn bemoedigend, enkel op Tenerife niet. De cijfers dalen niet, integendeel, ze blijven al weken stijgen. Daarom heeft de Canarische overheid de maatregelen die het COVID-19-virus moet kelderen, aangescherpt.
De maatregelen worden van kracht bij het verschijnen van het decreet in het Canarische Staatsblad/Staatcourant Boletín Oficial de Canarias (B.O.C.) op vrijdag 13 november 2020.  

President Torres heeft tijdens de persconferentie na de Veiligheidsraad op de Canarische Eilanden uitgelegd dat deze maatregelen worden genomen omdat Tenerife een hogere gecumuleerde incidentie heeft dan het gemiddelde van de Canarische Eilanden. Ondanks de strengere beperkingen op Tenerife blijft de geaccumuleerde incidenties hoog en daarom blijft het verkeerslicht rood kleuren.
Tenerife het zich niet kan veroorloven om de rode lantaarn van de Canarische Eilanden te dragen.

Hieronder een overzicht van de maatregelen, die enkel op Tenerife moeten opgevolgd worden.

 • Men mag maximaal met 6 personen samen zijn, zowel in het openbaar als privé. Behalve voor inwonende personen.
 • In restaurants en bars mogen er maximaal 6 personen aan een tafel zitten en de afstand tussen de stoelen en de aangrenzende tafels moet twee meter bedragen. Klanten moeten blijven zitten en verplaatsingen binnen het etablissement worden beperkt tot het strikt noodzakelijke. De afstand tussen twee bewegende personen is anderhalve meter.
 • Mensen die om gezondheidsredenen geen masker mogen dragen, kunnen zich niet in ommuurde of omheinde locaties bevinden of massa-evenementen bijwonen en mogen geen gebruik maken van het openbaar vervoer.
 • De overheid beveelt aan om de woning alleen te verlaten als dat nodig is. Vermijd gesloten locaties of plaatsen waar zich activiteiten plaatsvinden of waar veel mensen samen zijn.
 • Restaurants en bars worden om 23.00 gesloten. De capaciteit van de binnenruimte mag maximum voor 30 % gebruikt worden, de beschikbare terrasoppervlakte mag voor maximum 50 % gebruikt worden.
 • In bars mogen er zich maximum twee personen aan de toog bevinden en zij moeten twee meter afstand houden. Twee meter is ook de veiligheidsafstand tussen een kern zittende klanten en andere groepen.
 • Ophaaldienst voor eten en drinken is toegestaan op het terrein en bij de thuisbezorging op voorwaarde dat de hygiënische regels worden toegepast en de veiligheidsafstand wordt bewaard.
 • De klassen blijven normaal doorgaan, zij het met een maximale waakzaamheid.
 • Roken op de terrassen van bars en restaurants is verboden.
 • De capaciteit van de toeristische bedrijfslokalen is gereduceerd tot een derde van de gemeenschappelijke ruimte. Actieve toeristische groepen bestaan maximum uit 20 personen, commerciële ruimten moeten de capaciteit van 50% toepassen en het bezoek aan de residentiezalen is verboden.
 • Recreatiecentra, jeugd- en buurtcentra worden gesloten.
 • In bedrijven wordt de capaciteit in de gemeenschappelijke ruimten een derde van de totaaloppervlakte en er wordt aangedrongen op thuiswerken. Vergaderingen worden online gehouden.
 • Bioscopen, theaters, musea en aula’s moeten de capaciteitsregel toepassen van 30% binnenshuis en 50 % in open lucht.
 • Bij alle sporten mogen slechts 25 deelnemers tegelijk aanwezig zijn en publiek bij sportmanifestaties is niet toegelaten. Het beoefenen van contactsporten is verboden.
  Maskerdracht is verplicht tijdens de sportbeoefening, behalve bij het zwemmen en op looppistes.
 • Lokalen en zalen waar personen aanwezigheid zijn, worden geventileerd door alle
  ramen open te zetten, ten minste gedurende 30 minuten aan het begin en einde van elke dag en aan het einde van elke groepsactiviteit.
  In geval van mechanische ventilatie kan de recirculatiefunctie van de binnenlucht niet worden gebruikt. Als de ventilatie niet kan worden gewaarborgd, moet de inrichting gesloten blijven.
 • Gebedsplaatsen worden tot 30% worden gereduceerd en wake’s kunnen niet doorgaan op de openbare weg.
 • In crematoria kunnen niet meer dan 5 personen aanwezig zijn, bij een kerkelijke begrafenisdienst mogen er maximum 20 personen aanwezig zijn.
 • De capaciteit en het aantal personen op bruiloften en feesten in horecagelegenheden wordt gereduceerd tot 50% van de toegestane capaciteit in open ruimtes en 1/3 in gesloten ruimtes met maximaal van 20 personen buiten- en 10 binnenshuis.
 • De stranden hebben een maximale capaciteit van 50 procent en de strandbezoekers worden toegelaten in groepen van maximum 6 personen. De ingenomen strandoppervlakte wordt berekend op 4 vierkante meter per persoon.
 • Tabakgebruik en inhalatieapparaten is verboden in bars, casino’s, hotels en restaurants, inclusief op de terrassen.
 • Verkoop en consumptie is verboden op de openbare weg. Er wordt aanbevolen om parken, pleinen, openluchtrecreatiegebieden en openbare plaatsen ’s nachts af te sluiten als er kans bestaat op ‘botellones’ – alcoholconsumptie op straat, populair bij jongeren.
 • Op recreatieboten of gedurende activiteiten van vrijetijdsbesteding van economische aard is de capaciteit beperkt tot een derde van de maximumbezetting. Er mogen niet meer dan 6 personen deelnemen aan eenzelfde activiteit en het mondmasker dragen is verplicht. Daarbij moet de veiligheidsafstand tussen verschillende bubbels behouden blijven.
 • Openbare markten opereren op de helft van de maximumcapaciteit van het aantal kramen.

Het decreet wordt van kracht op vrijdag 13 november 2020 om 00.00 uur. De wettekst kan HIER in het Spaans worden nagelezen. Deze maatregelen zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de relevante corona-indicatoren en hebben een beperkte duur van 14 dagen, die dienovereenkomstig zal worden herzien.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

 1. Dag Guy,
  Ik heb een huis in Tenerife als niet resident. Ik vertrek volgende vrijdag 20/11 met Tui-fly naar Tenerife.Wat moeten we doen. zie hieronder de mail van Tui.
  Kenmerk:027825982

  Onderwerp: Belangrijke informatie over jouw vlucht: verplichte maatregelen

  Datum: 20/11/2020

  Beste mevrouw/meneer DHOOP,

  Binnenkort vertrek je naar de Canarische eilanden. De Canarische eilanden stellen voor alle toeristen een coronatest verplicht. In deze brief geven we je hierover graag meer informatie.

  Informatie Canarische eilanden
  Vanaf 14 november 2020 verplichten de Canarische eilanden alle toeristen, van 6 jaar of ouder, om maximaal 72 uur voor vertrek naar de Canarische eilanden een coronatest af te nemen. Let op: er kunnen controles uitgevoerd worden, ook als je een eigen tweede huis op de Canarische eilanden hebt. Indien dit huis staat geregistreerd als toeristische accommodatie, raden wij je ook aan een coronatest te doen.

  Als passagier blijf je zelf verantwoordelijk voor alle vereiste reisdocumenten en reisformaliteiten om op vakantie te kunnen vertrekken.

  Indien je als toerist bij aankomst in de accommodatie op de Canarische eilanden geen geldig testresultaat kunt tonen, dien je binnen 48 uur na aankomst alsnog een PCR-test (Covid-19) te laten afnemen en tot die tijd in zelf quarantaine te gaan. Eventuele bijkomende kosten zijn voor eigen rekening.

  TUI wijst er graag op dat je als passagier zelf verantwoordelijk bent om je te informeren over alle reisformaliteiten zoals gezondheids- en toelatingseisen van de landen waar je naartoe reist (inclusief transitlanden), en er ook voor te zorgen dat je eraan voldoet. Controleer daarom ook steeds de relevante regelgeving die van toepassing is in binnen- en buitenland bij de bevoegde instanties.

  De coronatestVoor vertrekken naar de Canarische Eilanden bieden wij de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief van € 69,95,- een coronatest af te laten nemen. Deze sneltest, ook wel een Abbott Panbio COVID 19 AG sneltest genoemd, is een goedgekeurde antigenen sneltest die met een zogeheten keelswab wordt afgenomen. Deze test is tevens goedgekeurd door de autoriteiten van de Canarische Eilanden. De uitslag van de test is binnen 15 minuten bekend.

  Je kunt de test laten afnemen in de teststraat, Parking nr 28 naast het TUI gebouw op de luchthaven. Wij vragen je in ieder geval uiterlijk drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de testlocatie zodat er voldoende tijd is om de test af te laten nemen en je de uitslag op tijd ontvangt.

  Om deze test te kunnen afnemen moet u zich per persoon registreren op http://www.teststraat.com. U moet op deze site de test reserveren en kiezen voor ‘antigeen test’.

  Uw kortingscode kan u invoeren op het laatste scherm. De code bestaat uit SO + uw vluchtnummer (voorbeeld SO1711).

  De dag van vertrek rijdt u door de ‘drive’ op de parking en doet u de test. De uitslag komt 15 minuten later op uw smartphone.

  We vertrouwen erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen je een fijne vlucht.

  Met vriendelijke groet,

  Jessie Lagey
  Head of Customer Services

  • ik reis met Brussels Ailines op 01/12/2020 vertrek 10.10 uur en vluchtnummer SN3781
   KAN IK EN MIJN VROUW DEZE ANTIGEEN TEST LATEN NEMEN OP UW OPGEGEVEN ADRES?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

HET VOORJAAR CARNAVAL

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

VAN KUST TOT KUST

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP