donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsSTRENGERE MAATREGELEN IN DE PAASPERIODE
SEB LEESON LEGAL GROUP

STRENGERE MAATREGELEN IN DE PAASPERIODE

De Canarische Minister van Volksgezondheid heeft de maatregelen bekendgemaakt voor de paasperiode. Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura schakelen op naar alarmniveau 3 (code rood) als gevolg van de toename van de geaccumuleerde incidentie. La Palma, La Gomera en El Hierro blijven gehandhaafd op alarmniveau 1 (groen) staan terwijl Lanzarote en La Graciosa op alarmniveau 2 (oranje) blijven staan.
De maatregelen worden van kracht op vrijdag 26 maart om 00.00 uur en gelden tot vrijdag 9 april om 24.00 uur.

Maatregelen voor Tenerife.

– De avondklok wordt ingeroepen en geldt van 22.00 uur tot 06.00 uur.

– Reizen tussen de eilanden is enkel mogelijk als men in het bezit is van een negatieve diagnostische test (PDIA).

– Het aantal personen dat elkaar mag ontmoeten in openbare, besloten of buitenruimten wordt bepaald op maximum 4. In privéruimten mogen enkel samenwonenden elkaar ontmoeten.

– Sportzalen zijn toegankelijk tot 33 procent van de totale capaciteit, met handhaving van de veiligheidsafstand (2 meter) en met de verplichting om een mondkapje te dragen.

Specifieke maatregelen voor de horeca, restaurants, terrassen, bars en cafetaria’s

– In restaurants mag de openingstijd enkel uitgebreid worden tot 24.00 uur om voedsel aan huis te verdelen. Dit is niet geldig voor het afhalen van voedsel in het restaurant.

– Ventilatie en luchtverversing van binnenruimten is verplicht.

– Afstand van ten minste 2 meter tussen de stoelen aan verschillende tafels of groepen tafels.

– Alle consumpties moeten genomen worden aan tafel. De toog, barruimte en andere locaties gebruiken om te consumeren is verboden.

– Het is verboden om alcoholische dranken te schenken aan klanten die niet aan een tafel aanzitten.

– Roken is niet toegestaan op de terrassen of andere buitenruimten die afhankelijk zijn van het pand of de inrichting. Het is verboden tabak of andere inhalatiemiddelen te gebruiken binnen een perimeter van ten minste 5 meter vanaf de ingangen van inrichtingen waar roken verboden is.

– De klanten moeten te allen tijde aan tafel blijven zitten en mogen zich in het etablissement niet verplaatsen dan strikt noodzakelijk is.

– Het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht, behalve bij het eten of drinken.

– Activiteiten die drukte veroorzaken, waarbij de veiligheidsafstand niet in acht wordt genomen, of waarbij mondkapjes verkeerd worden gedragen, zijn verboden. Feesten, danspartijen, karaoke, wedstrijden, concerten of achtergrondmuziek die uitnodigen tot dansen of zingen, zijn niet toegelaten.

– Maximumcapaciteit in horecabedrijven in alarmfase 3 voor de buitenterrassen mag de 50% van de toegestane capaciteit niet overschrijden. In de binnenruimten is dienstverlening verboden.

Andere bepalingen.

– Bij de uitoefening van de eredienst moet lichamelijk contact tussen de aanwezigen en het gezang worden vermeden, en moeten de deuren en ramen van de verzamelplaats of de plaats van eredienst vóór en na de viering openblijven, gedurende de tijd die nodig is om de ventilatie te verzekeren. Tijdens de viering worden de deuren opengehouden, indien dit de uitoefening van de eredienst niet belemmert.

– De aanwezigheid in de gebedshuizen mag niet meer 33% van de maximumcapaciteit worden overschreden. Het wordt aanbevolen de diensten telematisch of via de televisie aan te bieden.

– Voor erediensten buiten moet vooraf toestemming worden verleend door de bevoegde gemeentelijke instanties en daarbij moeten de opgelegde maatregelen worden toegepast.

– Shows, events, optredens en sportmanifestaties zijn verboden. Evenals alle organisaties die aanzetten tot het bijeenbrengen van mensen.

– De verkoop of consumptie van alcoholische dranken op openbare wegen en domeinen is niet toegestaan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

CRUISETOERISTEN

WIND OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP