maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsSTORMDEPRESSIE RAAST OVER TENERIFE

STORMDEPRESSIE RAAST OVER TENERIFE

Het hulpcentrum 112 – Centro Coordinador de Emergencias y Seguridad (Cecoes) heeft het afgelopen etmaal ruim tweehonderd oproepen beantwoord die gerelateerd waren met het weeralarm dat eerder door de overheid en door Aemet werd afgekondigd. Voornamelijk harde tot stormachtige wind, veroorzaakt door de stormdepressie Celia, heeft in verschillende regio’s schade aangericht. Vandaag trekt de storm verder naar het westen en verlaat langzaam de Canarische regio. Toch krijgt het noorden nog een aanzienlijke hoeveelheid neerslag en een harde noorderwind te verwerken. De kustgebieden in het noorden krijgen vandaag en de volgende dagen golven over zich heen die tot zes meter groot kunnen worden.  

De hulpdiensten zijn voornamelijk tussengekomen in Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Güímar, Candelaria en Arafo. De meeste interventies hadden te maken met vallende bomen en afbrekende takken, elektriciteitsleidingen, omheiningen, muren en losgeslagen containers. 
Op Las Palmas de Gran Canaria waaide een muur om en viel op een bus.

Op Tenerife haalde de windsnelheid gemakkelijk 130 kilometer per uur, op Izana is een windstoot opgemeten van 157 km/h. Daarom werden alle natuurgebieden, recreatiegebieden en wandelpaden gesloten, ook sommige toegangswegen naar het Parque Nacional del Teide. De carnavalsbeurs van Santa Cruz de Tenerife heeft zijn deuren gesloten tot dinsdag en het ministerie van Onderwijs, Universiteiten, Cultuur en Sport van de regering van de Canarische Eilanden heeft maandagmiddag de lessen opgeschort.

Veel strandzones, waaronder Playa de las Teresitas werden gezandstraald en strandmeubilair wat niet was vastgemaakt ging op wandel.  Er is veel schade aan strandzetels en aan afvalcontainers.
Op de noordelijke luchthaven werden een tweetal vluchten omgeleid door de harde wind en de regen, met name een vlucht uit Madrid en een uit Fuerteventura werden omgeleid naar de luchthaven Tenerife Sur, een vlucht uit La Palma werd geannuleer

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZOMERZONNEWENDE

CRUISETOERISTEN