dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatSTORMACHTIGE DINSDAG
SEB LEESON LEGAL GROUP

STORMACHTIGE DINSDAG

De westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife krijgt het morgen (20-10-2020) hard te verduren. Harde tot stormachtige windvelden naderen vanaf een westelijke richting en kunnen schade toebrengen. Alles wat loszit kan beter vastgemaakt worden. Uitstappen naar hoger gelegen delen worden best vermeden.

La Palma, La Gomera, Tenerife en El Hierro, worden volgens het officieel meteorologisch instituut Aemet de alarmfase geel aangemeten als gevolg van de sterke wind. Ook op hoger gelegen delen op Gran Canaria zal de wind hard uithalen.

De wind zal in de voormiddag reeds aanwakkeren en de westkust op alle eilanden zullen het hards getroffen worden. Kort na de middag komen er stormachtige windstoten die flinke schade kunnen aanrichten.
Tegen de avond wordt het windgradiënt kleiner en neemt de wind af tot een matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Volgens de prognose van de Aemet worden in deze periode windvlagen verwacht met een snelheid tot 80, misschien 90 kilometer per uur uit west- tot zuidwestelijke richting. Later op de dag ruimt de wind naar het noordwesten en zwakt deze af tot een matige wind.

De oorzaak van het stormachtig weer moet gezocht worden bij de voorzijde (frontaal vlak) van een depressie waarrond de isobaren dicht bij elkaar liggen. Het zuidelijke uiteinde van dat lang front verplaatst zich langzaam over de Canarische archipel.
De wolken zijn hoogzwanger en bevatten veel neerslag.

In verband met de circulatie van dit lagedrukgebied zal de wind, later op dinsdag, ruimen van een (zuid-)westelijke naar een noordwestelijke component draaien. De toename van de intensiteit zal vooral in de medianías (het middengebergte), over Las Cañadas en rond de Teide duidelijk voelbaar zijn.
De overheid vraagt daarom om overal voorzichtig te zijn en geen wandelingen te maken, ook niet in het midden- en hooggebergte.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP