dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogWeer & KlimaatSTORMACHTIGE DINSDAG

STORMACHTIGE DINSDAG

De westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife krijgt het morgen (20-10-2020) hard te verduren. Harde tot stormachtige windvelden naderen vanaf een westelijke richting en kunnen schade toebrengen. Alles wat loszit kan beter vastgemaakt worden. Uitstappen naar hoger gelegen delen worden best vermeden.

La Palma, La Gomera, Tenerife en El Hierro, worden volgens het officieel meteorologisch instituut Aemet de alarmfase geel aangemeten als gevolg van de sterke wind. Ook op hoger gelegen delen op Gran Canaria zal de wind hard uithalen.

De wind zal in de voormiddag reeds aanwakkeren en de westkust op alle eilanden zullen het hards getroffen worden. Kort na de middag komen er stormachtige windstoten die flinke schade kunnen aanrichten.
Tegen de avond wordt het windgradiënt kleiner en neemt de wind af tot een matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Volgens de prognose van de Aemet worden in deze periode windvlagen verwacht met een snelheid tot 80, misschien 90 kilometer per uur uit west- tot zuidwestelijke richting. Later op de dag ruimt de wind naar het noordwesten en zwakt deze af tot een matige wind.

De oorzaak van het stormachtig weer moet gezocht worden bij de voorzijde (frontaal vlak) van een depressie waarrond de isobaren dicht bij elkaar liggen. Het zuidelijke uiteinde van dat lang front verplaatst zich langzaam over de Canarische archipel.
De wolken zijn hoogzwanger en bevatten veel neerslag.

In verband met de circulatie van dit lagedrukgebied zal de wind, later op dinsdag, ruimen van een (zuid-)westelijke naar een noordwestelijke component draaien. De toename van de intensiteit zal vooral in de medianías (het middengebergte), over Las Cañadas en rond de Teide duidelijk voelbaar zijn.
De overheid vraagt daarom om overal voorzichtig te zijn en geen wandelingen te maken, ook niet in het midden- en hooggebergte.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES