dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsSTORMACHTIG WEER OP KOMST

STORMACHTIG WEER OP KOMST

In de nasleep van een weekje depressief weer, wordt het vandaag bewolkt en regenachtig, vooral in het noorden. Op de noordelijke en oostelijke hellingen van de eilanden met een groter reliëf en op de oostelijke eilanden zal het gedurende de eerste helft van de dag zwaarbewolkt zijn. De meeste wolken blijven onder 1.800 meter hangen en brengen lichte neerslag op alle eilanden. Eens de bewolking over de bergen is, komt ook het zuiden aan de beurt.

De temperaturen kennen weinig verandering, de hoogste temperaturen worden aan de kust worden opgetekend en schommelen tussen 20 en 23 ºC. In het zuiden is er nog het meest zon, maar door de wind zal het in veel regio’s kouder aanvoelen, vooral als de zonnestralen door de wolken worden tegengehouden. Er wordt een algemene passaatwind aangekondigd op de oceaan, over de kustgebieden en op hoger gelegen delen. 
Het zal matig waaien, toenemend tot krachtig op de zuidoostelijke en noordwestelijke hellingen van de eilanden met een groter reliëf. Op alle eilanden zullen de windvlagen waarschijnlijk een snelheid bereiken van 70 km/uur en lokaal overschrijden, voornamelijk in de tweede helft van de dag.  

De toestand van de zee zal verslechteren. Er wordt een noordoostenwind voorspeld met een kracht 6 tot 7 (40 tot 60 km/u), met een sterke deining die ’s avonds golven tot vijf meter hoog aan land zal brengen vanuit het noorden en het noordoosten.

In afwachting van het stormachtig weer die volgende week de Canarische Eilanden zal aandoen, heeft het Spaanse KMI – KMNI, het Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) voor vandaag de gele waarschuwing voor sterke golven en wind geactiveerd. Het risico van ongunstige kustomstandigheden zal van kracht zijn tussen drie uur in de namiddag en middernacht. Er wordt een gecombineerde noord- of noordoostelijke deining verwacht met windkracht 7 en windstoten van 70 kilometer per uur en zelfs ietsje meer.

De waarschuwingen voor golven en wind blijven ook morgen (10/12/2021) van kracht. Aemet kondigt uitgebreide regenval aan op La Palma, Tenerife en Gran Canaria. 
De minimumtemperaturen ondergaan geen verandering en de maxima dalen lichtjes. Het temperatuurverschil bedraagt amper zes graden Celcius en situeert zich tussen 15 en 21 °C.
De Teide krijgt een nieuwe witte vacht met een aantal centimeters verse sneeuw.
Zware regenval kan volgende week (week 50) voor hinder zorgen, maar dat is ver vooruitkijken. Wij houden onze lezers op de hoogte over het verder verloop van dit weersincident.  

Ondertussen kan het zuiden van Tenerife nog even genieten van zonnige momenten.

Tip: veralgemeen nooit het weer op de locatie waar je verblijft. Tenerife is danig divers qua topografie dat er niet één, maar verschillende weerberichten kunnen worden geschreven voor verschillende regio’s. Dat kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE

MIJN MOMENT

VAN KUST TOT KUST

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CARNAVAL 2018

TE VEEL IS TE VEEL