donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsSTORMACHTIG WEEKEND IN ZICHT
spot_img

STORMACHTIG WEEKEND IN ZICHT

De Canarische Eilanden worden vanaf eind deze week overvallen door een DANA (Depresión Aislada en Niveles Altos), in het Nederlands beter gekend als een depressie. Deze kern met lage luchtdruk (992 hPa) bevindt zich momenteel ter hoogte van de Iberisch schiereiland en wordt door andere weersystemen naar beneden gedrukt. Dit drukgebied nadert de Canarische Eilanden vanaf het noordwesten en zal voor een aantal ongemakken zorgen.

Een depressie ontstaat tussen koude lucht uit noordelijke breedten en tropische lucht van zuidelijke breedten. Soms trekt de kern van een depressie over de Canarische Eilanden heen. Tegen het weekend wordt een diepe en actieve depressie verwacht die veel wind en neerslag met zich meebrengt.

Meer dan 200 liter

Deze week kenmerkt zich door een zware zeedeining door hevige windvelden boven de oceaan. Het weer gaat bergaf – niet de temperaturen op zich – en vanaf het einde van de week wordt er over de Canarische archipel veel tot zeer veel regenval verwacht, vooral op Gran Canaria, Tenerife en La Palma. Weerkaarten duiden op gecumuleerde neerslaghoeveelheden van meer dan 200 liter per vierkante meter of 20 centimeter hemelwater per kubieke meter. Sommige vooruitzichten laten op bepaalde locaties hoeveelheden zien tot 300 l/m3 of 30 cm/m2.

Het weer blijft de volgende week onstabiel met lokaal veel bewolking en regen. Neerslag over het westen en het zuiden van Tenerife is niet uitgesloten.

Harde wind

De waarnemingen moeten verder worden geëvalueerd, want meteorologie is geen exacte wetenschap en het weer kan door omstandigheden op de laatste knip andere richtingen uit.
Nu zien we harde wind uit het westen tot noordwesten die vooral kustgebieden in het noorden en in het westen zal raken. Ook hoger gelegen gebieden delen in de brokken zoals de weermodellen er nu uitzien.

De waarnemingen moeten verder worden geëvalueerd, want meteorologie is geen exacte wetenschap en het weer kan door omstandigheden op de laatste knip andere richtingen uit.
Nu zien we harde wind uit het westen tot noordwesten die vooral kustgebieden in het noorden en in het westen zal raken. Ook hoger gelegen gebieden delen in de brokken zoals de weermodellen er nu uitzien.
Het weekend ziet er niet goed uit, desondanks blijven de temperaturen onveranderd of dalen ze lichtjes.

Nog een gouden tip: veralgemeen nooit het weer op de locatie waar je verblijft met de rest van Tenerife. Op een eiland met vijf weerzones en met tientallen microklimaten is het onnoemelijk moeilijk om het weer te omschrijven.

GFS-kaart voor zondag 4 december 2022


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img