vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsSTEUN UIT ONVERWACHTE HOEK

STEUN UIT ONVERWACHTE HOEK

Na het verschijnen van het decreet die de coronatesten regelt bij iedereen die op de Canarische Eilanden aankomt is de Circulo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife (CEST) niet te spreken over de halve oplossing die het toerisme opnieuw moet revitaliseren.
Het overkoepelend orgaan van handelaars en zelfstandigen in het zuiden van Tenerife vraagt al maanden om de coronatesten uit te voeren in de havens en op de luchthavens. Op deze manier wordt elke inreizende toerist onmiddellijk gescreend en worden virus-verplaatsingen in de kiem gesmoord.

De gemeente San Miguel de Abona scoort zich nu achter de CEST en is het ermee eens dat dit noodzakelijke maatregelen zijn om de volksgezondheid te beschermen en de economie te waarborgen. Het gemeentebestuur heeft haar steun overgemaakt aan de CEST, dat de voorstellen en eisen van deze organisatie, die essentieel zijn om de reactivering van het toerisme op het eiland te garanderen volledig gegrond zijn en perfect zorgen voor de gezondheidsgaranties in deze pandemische periode.

Burgemeester Aturo González heeft samen met zijn en schepen/wethouder van Toerisme, Rosa Albina Antonio en schepen/wethouder voor Financiën, Manuel Rodríguez deelgenomen aan een manifest in Costa Adeje waarbij tekst en uitleg nadien werd overhandigd aan de eilandregering in Santa Cruz.
In dit document wordt geëist dat er op vrijwillige basis tests worden uitgevoerd op reizigers, ongeacht vanwaar zij aankomen op de Canarische Eilanden.
Ook de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona, Santiago del Teide, Granadilla de Abona, Arico, Fasnia en Vilaflor hebben het manifest ondertekend en betuigen daarmee hun steun aan de handelaars en zelfstandigen in het zuiden van Tenerife.

Dit is de enige manier om het besmettingspercentage te laten afnemen. Dit ingrijpen is dringend want het wintertoerisme is al begonnen. De essentie is de economie op de eilanden uit een ongekende crisis te halen door nieuw leven in te blazen.

In het manifest staan de geëiste maatregelen die de noodzaak aantonen om alle reizigers, zowel nationale als buitenlandse passagiers, gratis en op vrijwillige basis te testen op de luchthavens en in de havens.
Er moet een digitaal register worden opgezet van reizigers die de Canarische Eilanden binnenkomen, waarin alle gegevens van elke inreizende toerist moeten worden opgeslagen.
Ook de QR-code is essentieel en de verplichting om de mobiele app ‘Radar Covid’ te installeren moet gehandhaafd blijven. Zo kan de overheid sneller op zoek gaan naar eventuele positieve COVID-19-gevallen.

De negen gemeenten ten zuiden van Güímar sluiten zich aan bij de meer dan vijftig vakbonds-, bedrijfs- en beroepsorganisaties die al dan niet verbonden zijn met de toeristische sector en steunen het initiatief van de CEST om een tweede protestkaravaan naar de hoofdstad te organiseren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

GELUK OP EEN EILAND

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

FRANSE COMPLIMENTJES

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

VERBODEN VOOR PAARDEN

HET KLIMAAT VERANDERT

ER HANGT IETS IN DE LUCHT