dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsSTEUN UIT ONVERWACHTE HOEK
spot_img

STEUN UIT ONVERWACHTE HOEK

Na het verschijnen van het decreet die de coronatesten regelt bij iedereen die op de Canarische Eilanden aankomt is de Circulo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife (CEST) niet te spreken over de halve oplossing die het toerisme opnieuw moet revitaliseren.
Het overkoepelend orgaan van handelaars en zelfstandigen in het zuiden van Tenerife vraagt al maanden om de coronatesten uit te voeren in de havens en op de luchthavens. Op deze manier wordt elke inreizende toerist onmiddellijk gescreend en worden virus-verplaatsingen in de kiem gesmoord.

De gemeente San Miguel de Abona scoort zich nu achter de CEST en is het ermee eens dat dit noodzakelijke maatregelen zijn om de volksgezondheid te beschermen en de economie te waarborgen. Het gemeentebestuur heeft haar steun overgemaakt aan de CEST, dat de voorstellen en eisen van deze organisatie, die essentieel zijn om de reactivering van het toerisme op het eiland te garanderen volledig gegrond zijn en perfect zorgen voor de gezondheidsgaranties in deze pandemische periode.

Burgemeester Aturo González heeft samen met zijn en schepen/wethouder van Toerisme, Rosa Albina Antonio en schepen/wethouder voor Financiën, Manuel Rodríguez deelgenomen aan een manifest in Costa Adeje waarbij tekst en uitleg nadien werd overhandigd aan de eilandregering in Santa Cruz.
In dit document wordt geëist dat er op vrijwillige basis tests worden uitgevoerd op reizigers, ongeacht vanwaar zij aankomen op de Canarische Eilanden.
Ook de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona, Santiago del Teide, Granadilla de Abona, Arico, Fasnia en Vilaflor hebben het manifest ondertekend en betuigen daarmee hun steun aan de handelaars en zelfstandigen in het zuiden van Tenerife.

Dit is de enige manier om het besmettingspercentage te laten afnemen. Dit ingrijpen is dringend want het wintertoerisme is al begonnen. De essentie is de economie op de eilanden uit een ongekende crisis te halen door nieuw leven in te blazen.

In het manifest staan de geëiste maatregelen die de noodzaak aantonen om alle reizigers, zowel nationale als buitenlandse passagiers, gratis en op vrijwillige basis te testen op de luchthavens en in de havens.
Er moet een digitaal register worden opgezet van reizigers die de Canarische Eilanden binnenkomen, waarin alle gegevens van elke inreizende toerist moeten worden opgeslagen.
Ook de QR-code is essentieel en de verplichting om de mobiele app ‘Radar Covid’ te installeren moet gehandhaafd blijven. Zo kan de overheid sneller op zoek gaan naar eventuele positieve COVID-19-gevallen.

De negen gemeenten ten zuiden van Güímar sluiten zich aan bij de meer dan vijftig vakbonds-, bedrijfs- en beroepsorganisaties die al dan niet verbonden zijn met de toeristische sector en steunen het initiatief van de CEST om een tweede protestkaravaan naar de hoofdstad te organiseren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img