dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesSPORTVISSEN EN DE VERGUNNINGEN

SPORTVISSEN EN DE VERGUNNINGEN

Na het eerder gepubliceerde artikel VERSE VIS DOOR AMBACHTELIJKE VISVANGST moet de recreatieve sportvisserij ook even worden belicht. Vissen als tijdverdrijf of als hobby is op Tenerife zeer belangrijk, aangezien het grote aantal liefhebbers van deze bezigheid. Niet alleen toeristen die zich vasthouden aan de vishengel, ook de sterke culturele en traditionele band met de inheemse bevolking, voornamelijk in vissersdorpen is al decennia gebaseerd op de visserij. Het lijnvissen is generatie op generatie overgegeven.

Op Tenerife zijn er tal van rustgevende gebieden met een grote topografische variëteit die vissers verleiden om net daar te hengelen. Honderden baaien en inhammetjes zijn de ideale locatie om een vis aan de haak te slaan. Daarvan zijn de noordelijke kustgebieden van Sauzal, Punta del Hidalgo en Garachico, dé schoolvoorbeelden. In het noorden zijn meer golven en is de stroming groter dan in het zuiden, waar de oceaan zich iets rustiger gedraagt. 

Recreatieve visserij is een veel voorkomende activiteit. Naar schatting beoefent ruim 5% van de inwoners van Tenerife deze rustgevende activiteit.
Elke recreatieve visser moet er rekening mee houden dat deze activiteit vergunningplichtig is, ook het speervissen of harpoeneren valt onder deze regelgeving. Daarenboven is het jagen op vissen enkel toegestaan in bepaalde zones.

De recreatieve visserij is onderverdeeld in drie categorieën, er zijn dus ook drie soorten vergunningen. Vissen vanaf het land, vanaf een boot en onder water. 
De vergunning 1ste klasse is vereist voor het vissen vanaf een boot met een handlijn, hengel, slepen van vislijnen, vliegenlijnen en jiggen.
De vergunning 2de klasse is nodig voor het speervissen met hand- of mechanisch aangedreven speergeweren   en het (te voet) levende schelpdieren verzamelen.
De vergunning 3de klasse is vereist voor de meeste onder ons en is verplicht om te vissen van de wal of vanaf de kant en het normaal hengelen vanaf een boot.

De vergunningen kunnen worden aangevraagd bij de gemeente waar je verblijft met het voorleggen van het DNI, NIE of identiteitskaart, samen met het ingevulde Modelo 700.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES