woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsSPECTACULAIRE WOLKEN BOVEN TENERIFE
spot_img

SPECTACULAIRE WOLKEN BOVEN TENERIFE

Spectaculaire wolken boven Tenerife zijn in deze weersomstandigheden niet ongewoon. In ons artikel HET WEER OP TENERIFE – 14/01/2024 beschreven we de meteorologische instabiliteit op Tenerife door het naderen van de stormdepressie Hipolito. Atlantische depressie Irene zat nog wat verscholen maar toont nu haar ware gelaat.

Wolken

Het Nationaal Meteorologisch Instituut Aemet deelt een spectaculaire foto van het Parque Nacional del Teide, dankzij het werk van @cielodecanarias. We zien een Cumulus lenticularis boven de Teide en een Cumulonimbus arcus (rolwolk) boven La Esperanza. Spectaculaire wolken zijn van cumuliforme vorm. Deze stapelwolken zijn verticaal ontwikkeld en zijn niet zo vaak te zien op de eilanden in deze subtropische regio. Ook Imanol Zuaznabar maakte een schitterende opname van een rolwolk.

Foto©ImanolZuaznabar
Foto©ImanolZuaznabar

Trog

Terwijl Hipolito Europa gaat teisteren, nestelt Irene zich ten noorden van de Canarische Eilanden en genereert onstabiel weer. Zij zorgt voor een trog – een uitloper van een lagedrukgebied – die de Canarische archipel harde tot stormachtige wind zal brengen. De mate waarin het de volgende dagen zal beïnvloeden valt nog te bezien, omdat de bewegingen, intensiteiten en uiteindelijke gevolgen zeer onzeker zijn.
Dit is afhankelijk van een DANA (Depresión Aislada en Niveles Altos), een geïsoleerd lagedrukgebied op grote hoogte. De ligging en de ontwikkeling van deze depressie zal bepalen in hoeverre neerslag en wind de Canarische Eilanden zullen teisteren. Daarbij worden er spectaculaire wolken boven Tenerife gevormd.

Wind

Hoe dichter de isobaren bij elkaar liggen – lijnen rond een kern die punten van gelijke druk met elkaar verbinden – hoe groter het drukverschil en hoe sneller de lucht gaat stromen.
Er ontstaan voor de Canarische Eilanden winden die in het hooggebergte meer dan 100 km/h kunnen bedragen. In de kustgebieden kan de wind 60 tot 80 km/h halen.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZUSJES OLIVIA EN ANNA

KONINKRIJK TENERIFE

spot_img