zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsSPECIAAL VOOR WANDELAARS
spot_img

SPECIAAL VOOR WANDELAARS

Stappen is gezond en goedkoop, daarenboven verplaats je jezelf op locaties waar geen ander verkeer mogelijk of toegelaten is en daardoor is de in te ademen lucht puur en onbezoedeld. Tenerife is een wandeleiland bij uitstek, dat hebben wij eerder in ons artikel TENERIFE WANDELEILAND beschreven.

Op een eiland als Tenerife is wandelen erg toepasselijk omdat het voldoet aan alle criteria die de gezondheid naar een hoger niveau voert.
Van een eenvoudige zand- of strandweg tot de meer belastende bergwandelingen, voor de recreatieve wandelaar tot de sportief getrainde trappers is er op het topografisch zeer gevarieerd gevormde eiland voor elk wat wils.

20 nieuwe wandelroutes

Om het wandelen nog meer te promoten heeft de virtuele gids die het wandelen en vooral de wandelpaden promoot twintig nieuwe routes toegevoegd aan het wandelbestand. Enkele voorbeelden daarvan zijn de Sendero Pista de las Hiedras, de Camino de los Pastores, Los Brezos, Risco Blanco en Barranco Chacorche.

In februari 2023 heeft het Cabildo van Tenerife (eilandregering) de applicatie ‘Tenerife On’ ontwikkeld waarmee gebruikers hun vrije tijd in de natuur kunnen plannen. De app is onlangs bijgewerkt met verschillende verbeteringen, waaronder 20 nieuwe routes en functionaliteiten op zowel het webplatform als in de mobiele applicatie. De website Tenerife ON is te raadplegen in het Spaans, Engels en Duits en vanaf deze internetlocatie is de app te downloaden.

App

Een van de nieuwe functies voor gebruikers is geolocatie op de interactieve kaart. Daarnaast zijn het begin- en eindpunt van routes nu gekoppeld aan Google Maps, wat de locatiebepaling vergemakkelijkt en gedetailleerde instructies geeft hoe de gewenste bestemming is te bereiken.

In de applicatie hebben gebruikers toegang tot foto’s, gedetailleerde informatie, beschrijvingen en andere interessante informatie over de paden, zoals hun locatie op een kaart, hoogtemeting en de dagelijkse weersvoorspelling.

Dit initiatief wordt gevoed door de feedback van federaties en groepen die “Tenerife On” hebben gebruikt voor regelmatige monitoring en constante updates. Om die reden is het de bedoeling de profielen van de applicatie opnieuw vorm te geven om ze visueler te maken en meer informatie te verstrekken om de routeplanning te vergemakkelijken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

KERST OP TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img