vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsSPANJAARDEN, LOTERIJEN EN GOKSPELEN

SPANJAARDEN, LOTERIJEN EN GOKSPELEN

We hebben ooit eens gelezen dat Spanjaarden zo’n tien procent van hun inkomen verdoen aan loterijen en aan gokspelen, maar dat was in een periode vooraf de onzekere economische en inflatoire toestanden en ver vooraf de coronapandemie.
Canarische inwoners hebben in 2020 ruim 175,52 miljoen euro uitgegeven aan slots en bingo’s. In Spanje als geheel werd er een slordige 2,68 miljard euro uitgegeven aan gokspelen. Dat kan tellen.

Dit staat in een verslag van het onderzoeksbureau Fedea (Fundación de Estudios de Economía Aplicada) over de bijwerking van de reeks homogene financieringen van de autonome gemeenschappen, waarin ook het totale bedrag is opgenomen dat door speelautomaten werd ingeslikt. De bedragen werden uitgesplitst volgens de autonome regio’s.
Op de Canarische Eilanden werd 98,8 miljoen uitgegeven aan bingo’s en 76,6 miljoen aan speelautomaten. Wat de overige autonome gemeenschappen betreft, is Valencia de regio met de hoogste uitgaven per inwoner, namelijk 47,01 euro aan bingokasten en 64,29 euro aan andere speelautomaten uitgaven.

Bingo

Wat de uitgaven per inwoner voor bingo betreft, komen na de Valenciaanse Gemeenschap Galicië (€ 46,9), de Canarische Eilanden (€ 45,5 euro), Aragon (€ 33,8), Madrid (€ 30,9), Andalusië (€ 17,4), Extremadura (€ 16,2), Cantabrië en La Rioja (€ 15,9), Balearen (€ 15,69), Catalonië (€ 15,37), Asturië (€ 13,3), Murcia (€ 12,9), Castilië en Leon (€ 12,5) en Castilië-La Mancha (€ 4,6 euro).

Speelautomaten

Wat de uitgaven aan speelautomaten per hoofd van de bevolking betreft, volgt Murcia Valencia, met een uitgave van 46,5 euro per inwoner. Daarna volgen Castilië en León (€ 43,4), Extremadura (€ 41,3), de Balearen (€ 41,3), Aragon (€ 39,9), La Rioja (€ 39,1), Madrid (€ 36,7), Catalonië (€ 35,5); de Canarische Eilanden (€ 35,2), Asturië (€ 33,47), Castilië-La Mancha (€ 27,5), Cantabrië (€ 26,4) en Andalusië (€ 26,2).

Loterijen

Wat de Spanjaard gemiddeld uitgeeft aan loterijen, tombola’s en aan krasspelletjes ligt minstens in dezelfde grootorde, wat maakt dat een gemiddeld gezin van twee volwassenen en twee kinderen maandelijks gemiddeld ruim 200 euro uitgeeft aan krasloten, loterijen, tombola’s, bingo’s en andere gokkasten en dito spelen.

We hebben bij de uitgaven in dit artikel geen melding gemaakt van de tientallen loterijen en van de moeder aller loterijen, de kerstloterij – El Gordo de Navidad – waarbij elke Spaanse burger in 2021, 66,60 euro heeft uitgegeven aan lotjes (tienden) van deze speciale loterij. Dit is één euro meer dan in 2020, toen gaf elke inwoner 65,66 euro uit aan de ‘dikke’ loterij om kans te maken, een deel van de 2,408 miljard euro te winnen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES