woensdag, juli 28, 2021
spot_img
HomeBlogWeetjesSOLDEN KORTINGEN REBAJAS

SOLDEN KORTINGEN REBAJAS

Een vooraf aangekondigde verkoopperiode waarbij goederen worden aangeboden aan sterk verminderde prijzen noemt met solden in Vlaanderen, opruiming of uitverkoop in Nederland en rebajas in Spanje. In België krijgt het woord uitverkoop een andere betekenis en wordt enkel gebruikt wanneer een handel voor lange tijd of definitief wordt stopgezet.

Op Tenerife zijn er twee goedgekeurde periodes die in aanmerking komen als soldenperiode. In de zomer van 1 juli tot 31 augustus en in de winter van 7 januari tot 6 maart. Ruim vier maanden per jaar wordt er aan de handelaars toelating verleend om kortingen op de handelswaar toe te staan tot 75%.

In artikel 25 van de wet 7/1996 dd. 15 januari dat de verkoop in detailhandel vaststelt worden de periodes en de duur ervan vastgesteld. Het Ministerie van Handel en Economie kan telkens kiezen uit een periode tussen één week en twee maanden. Om de handelaars tegemoet te komen worden de verkoopperiodes door de autonome Canarische regering altijd de maximumduurtijd aangemeten. De Canariërs worden dan ook tweemaal per jaar extra gediend door twee extralange soldenperiodes van twee maanden.

Een officiële sperperiode bestaat niet, alhoewel de handelaars geen kortingen mogen toestaan buiten deze koopjesperiodes. De winkeliers op Tenerife zijn echter ook zeer creatief om de kortingen aan te bieden onder de vorm ‘twee halen, één betalen’.

De kortingsaankondigingen worden op voorhand in de etalages en vitrines geplaatst maar niemand ziet van buitenaf of de kortingen op dat moment al dan niet gegeven worden.

De winkeliers zijn gewapend, hebben stock in huis en kunnen de klanten in groten getale ontvangen. De klant kan voor een gelijk budget minimaal twee keer meer kopen.

En als je daarenboven nog graag gaat shoppen is het hek helemaal van de dam.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ONBEWOOND EILAND

KERST OP TENERIFE

REISKOFFER KLAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE WEETJES

ER HANGT IETS IN DE LUCHT

NIEUWE FIETSROUTE