dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogNieuwsSNELWEG IN HET ZUIDEN WORDT OPGEKNAPT
spot_img

SNELWEG IN HET ZUIDEN WORDT OPGEKNAPT

De druk bereden TF-1-snelweg krijgt binnenkort een opsmukbeurt. Vooral secties in het zuiden van Tenerife worden hersteld, bijgewerkt om er verbeterde rijomstandigheden te krijgen. De werken starten op 1 februari 2021 en het renovatiecontract omvat herstellingswerken aan vier sectoren en 18 op- en afritten. De werken duren 14 maanden.
De werkzaamheden voor de herprofilering van de zuidelijke snelweg moeten een einde maken aan de talrijke ongemakkelijke passages waar menig automobilist sakkerend over dokkert.

De rehabilitatie- en herstellingswerken, die een budget krijgen toebedeeld van 15.404.569 euro, zullen ’s nachts worden uitgevoerd tussen 22.00 uur en 06.00 uur op zondag en donderdag om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. Het werk is gegund aan de onderneming Sacyr Construcción SAU.

Door de tijd heen en door het intense verkeer is de kwaliteit van het wegdek snel afgenomen, hetgeen veel kritiek heeft uitlokt bij de gebruikers en bij de werkgeversorganisatie in de bouw, Fepeco, die het rijden op de snelweg als een riskante bezigheid bestempelt door de aanwezigheid van ontelbare kuilen en wegoneffenheden.
De voorzitter, Óscar Izquierdo, beweert dat er zich veel ongelukken voordoen die niet het gevolg zijn van een menselijk falen, maar door tekortkomingen van de overheid.

De zuidelijke autosnelweg is een verkeersader met grote capaciteit die vóór de pandemie een verkeersintensiteit tot 100.000 voertuigen per dag moest verwerken op het traject tussen Guaza en Los Cristianos (Arona) en 70.000 voertuigen per dag tussen Fañabé (Adeje) en Las Chafiras (San Miguel de Abona). De eilandverantwoordelijke voor Wegen en Verkeer, Tomás Félix García, heeft gezegd dat de werkzaamheden zullen bestaan uit de sanering van het bestaande wegdek door verwijderingstechnieken (borstelen of frezen), het aanbrengen en verdichting van een of meer lagen warm asfalt met bitumen en het vervolgens opnieuw aanbrengen van wegmarkeringen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

KONINKRIJK TENERIFE

FEESTDAGEN 2018

spot_img