zondag, juni 16, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatSNEEUW VANAF 1.400 METER
spot_img

SNEEUW VANAF 1.400 METER

De regering van de Canarische Eilanden, kondigt via het Directoraat-generaal voor Veiligheid en Noodsituaties, een sneeuwalarm af op Tenerife, La Palma en Gran Canaria op 4 februari vanaf 18.00 uur.
Dit besluit is genomen, rekening houdende met de informatie die is verstrekt door het nationaal meteorologisch instituut AEMET. Daardoor wordt het specifieke noodplan van de Canarische Eilanden voor risico’s van ongunstige meteorologische verschijnselen (PEFMA – Plan Específico de Emergencias de Canarias por Riesgos de Fenómenos Meteorológicos Adversos) in gang gezet.

Donderdag 4 februari 2021 zal de geschiedenis ingaan als een onvervalste regendag, ook voor het zuiden van Tenerife. De neerslag op hoger gelegen delen zal vallen onder de vorm van sneeuw, men egge en schrijve, vanaf 1.500 m hoogte. In de vroege uren van vrijdagochtend kan de sneeuwgrens dalen tot 1.300 – 1.400 m. Verwacht wordt dat de sneeuw zal blijven liggen vanaf een hoogte van 1.600 tot 1.800 m.
Hoger gelegen gebieden zullen zich dan profileren als winterdecor en krijgen het volgende weekeinde wintertoerisme over zich heen.

Door de alarmsituatie vraagt de overheid om de adviezen van de Algemene Directie voor Veiligheid en Noodsituaties op te volgen.
Deze maatregelen moeten de veiligheid verhogen bij gevaarlijke meteorologische omstandigheden.

Ga niet naar buiten als dit niet strikt noodzakelijk is.

Ga niet naar besneeuwde gebieden zonder eerst de waarnemingen en de toestand van het wegennet te raadplegen.

Als u noodzakelijkerwijs een voertuig gebruikt, zorg er dan voor dat u de brandstoftank helemaal vol is, en neem sneeuwkettingen en warme kleren mee. Het is ook raadzaam een mobiele telefoon en de nodige stroomvoorziening mee te nemen.

Rij voorzichtig, er is vorming van ijzel, vooral op schaduwrijke plaatsen.
Respecteer de borden en begeef u niet op wegen die zijn afgesloten voor verkeer.
Volg de instructies van de veiligheidsdiensten.

Als uw auto komt vast te zitten in de sneeuw, stap dan niet uit, laat de motor draaien, zet de verwarming aan en zorg voor luchtverversing. Het is heel belangrijk dat u niet in slaap valt.

Blijf op de hoogte van de situatie via de verschillende communicatiemiddelen.

Voor elk incident of informatie, bel het telefoonnummer 0-12

In geval van nood, aarzel niet om 1-1-2 te bellen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

IK KOM ERAAN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BURN-OUT EN MET VAKANTIE

AUTOWRAKKEN OP TENERIFE

GEVAARLIJKE BLAUWE DRAKEN

spot_img