woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogExcursies en AttractiesSLAPEN IN EEN CIDERVAT

SLAPEN IN EEN CIDERVAT

Slapen in een grot of in een cidervat zijn twee unieke ervaringen die in Trevejos, een gehucht van Vilaflor, worden aangeboden. Cueva Los Almendros is een landgoed waar u niet alleen kunt genieten van een onvergetelijke ervaring op een hoogte van 1.200 meter boven de zeespiegel, maar vooral van een ongeziene verblijfsaccommodatie.

In Cueva Los Almendros is er geen receptie of buffet, ook geen genummerde kamers. Er zijn twee grotten en drie gigantische cidervaten om in te slapen. In de gigantische vaten, die uit Asturië komen staat een tweepersoonsbed en een nachtkastje en biedt het venster uitzicht op een groot deel van Trevejos, zelfs tot aan de kustlijn van Arona.
De slaapaccommodaties zijn voorzien van airconditioning of verwarming, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker, dankzij de 19 zonnepanelen die de nodige energie voor het hele site opwekken.

Idyllische plek

Aanvankelijk kocht de Luxemburger Roger Kamp het landgoed van drieduizend vierkante meter, waarin twee grotten liggen, met het idee het zelf te gebruiken. Twintig jaar later besluit hij het om te vormen tot een verblijfsaccommodatie.
Gezinnen tot acht personen en paren die op zoek zijn naar de rust vinden geheid wat ze zoeken op deze idyllische plek. En het slaat aan, want de finca is reeds volgeboekt tot oktober, ondanks de afwezigheid van buitenlands en binnenlands toerisme. Ruim 90% van zijn cliënteel woont op de Canarische Eilanden.

Het landgoed is verrassend door zijn spectaculaire ligging als mirador vanwaar u in het noorden Vilaflor en het hooggebergte kunt zien, in het oosten de immense wijngaarden van Trevejos, in het westen de overheersende dennenbossen en in het zuiden de gemeente Arona, tot helemaal aan de kust.

CIDERVATEN

De grootste attractie van Cueva Los Almendros zijn de cidervaten waarin kan worden overnacht. Met binnenafmetingen van 1,70 x 2,50 meter heeft het vat een inhoud van 20.000 liter. Roger Kamp heeft drie dergelijke vaten in zijn bezit en hoopt om binnenkort een nog groter exemplaar aan de haak te slaan, waarin naast de slaapkamer ook een keuken en een badkamer kunnen worden geïnstalleerd.

Het landgoed is zowaar een natuurlijk decorum waarin talrijke fruitbomen staan. Vooral de amandelbomen die in het voorjaar in bloei staan geven een Falcon Crest-gevoel, vandaar de naam Cueva Los Almendros

Foto: website Cueva Los Almendros – Ligging en meer foto’s kun je HIER bekijken

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

HOPELOOS VERLIEFD

TENERIFE… ¡Ya voy!

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEN BEL – PUBLICATIE

TERUG OP REIS