woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogSKUUN WIJVEKE
spot_img

SKUUN WIJVEKE

Wanneer De Pitaboys, twee Vlaamse gezellige feestvarkens, Ivan Heylen, zanger, schrijver, filmmaker, tv-presentator, schilder en filosoof elkaar ontmoeten, ontstaat er hoogspanning en daaruit kunnen er vonken springen. En als deze partijen even gaan samenzitten om een en ander te bespreken, dan mag je vuurwerk verwachten, zeker weten!

Ondertussen is het bijna 10 jaar geleden dat de Pitaboys een mega-hit scoorden met het nummer ‘Waar is da feestje?’, inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker in Vlaanderen!
Het is ondertussen ook dik 40 jaar geleden dat Ivan Heylen (°1946) zijn eerste succes boekte met ‘De werkmens’ (1973), kort daarna gevolgd door ‘De wilde boerndochtere’ (1974).

In 2015, tijdens de opnames van een videoclip, liep Diego De Mol van de Pitaboys Ivan Heylen tegen het lijf op het zonnige Tenerife. Na een leuk gesprek stelde Ivan voor om iets nieuws te maken met zijn ‘Wilde boerndochtere’, maar Ivan wou en kon toen niet meezingen. Het was wel een goed idee maar de tijd was er niet rijp voor.

Nu, medio 2019, leek het ideale moment om dit te doen wel aangebroken en werd er contact opgenomen met Ivan. Hij was dolenthousiast en wou wel meedoen in de videoclip als die in Tenerife zou worden gedraaid. De Pitaboys namen onverrichter zake het vliegtuig en gingen op shoot op Tenerife.

De band tussen de gezellige zwaargewichten Koen, Diego en muzikale duizendpoot Ivan Heylen werd echter zo intens dat Ivan dan toch besloot om het nummer mee te zingen op de single en in de videoclip. Meer en sterker nog, Diego en Ivan hebben ter plaatse besloten om in de toekomst nog meer samen te werken.

Er werd gekozen om het nummer ‘De wilde boerndochtere’ onder handen te nemen en zo ontstond ‘Schuun wijveke’, uitgevoerd door de drie karakterfiguren.

Het feit dat Ivan Heylen meezingt op deze single is dus wel zeer exclusief te noemen! Ondertussen is de single klaar, is er een remix klaar en staat ook de videoclip klaar! De Pitaboys maakten van de hit ‘Schoon wijveke’ van Ivan Heylen een eigenwijze, eigentijdse zomerse song, voorzien van alle ingrediënten en typische invloeden om het zonnig, zuiders en zomers te maken. 

De Pitaboys willen met deze single opnieuw knallen en vooral scoren zoals ze 10 jaar geleden hebben gedaan. Ben jij klaar om dat ‘Schuun Wijveke’ te ontdekken op een of ander heet strand? De Pitaboys en Ivan Heylen vertellen u hoe het moet. Ben je er klaar voor?

De radioversie wordt gereleased op 1 juli 2019, de speciale ‘flute remix’ volgt 2 weken later, maar vandaag hebben wij de primeur. We zijn fier om de geachte lezer het nummer exclusief als eerste aan te bieden. De videoclip kun je hieronder beluisteren/bewonderen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img