vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsSENSOR OP TEIDE REIST NAAR MARS

SENSOR OP TEIDE REIST NAAR MARS

Er werd een sensor geplaatst op de Teide, in de omgeving van La Fortaleza, die na een testperiode zal meereizen naar de planeet Mars. De belangrijkste doelstellingen van deze missie zijn het zoeken naar tekenen van leven in het verleden en het verzamelen van grondmonsters voor transport naar de aarde.

De L-sensor MEDA (Mars Environmental Dynamics Analyzer) wordt door het Spaanse weerorgaan Aemet gemonitord in het kader van de Mars 2020-missie.

Het MEDA-instrument is ontworpen om meteorologische metingen te verrichten, waaronder straling, windsnelheid en -richting, temperatuur en vochtigheid. MEDA zal ook de hoeveelheid en grootte van stofdeeltjes in de atmosfeer van Mars meten.
De sensor wordt gemonteerd op het robotvoertuig, samen met zes andere meettoestellen die speciaal zijn ontworpen om nieuwe wetenschappelijke experimenten uit te voeren op de rode planeet.

De L-sensor is ontworpen door een groep wetenschappers onder leiding van twee Spaanse onderzoekscentra: het Nationaal Instituut voor Ruimtevaarttechnologie (INTA) en de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIS).

De MEDA-sensor wordt gecontroleerd en geverifieerd op de Teide als onderdeel van een tweeledig onderzoek op aarde dat begon in september 2020 met de installatie van het meettoestel in het gebied van La Fortaleza.
Aan dit proefproject verleenden internationale en gereputeerde centra hun medewerking, zoals wetenschappers van de Universiteit van Alcalá de Henares, CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas), IGN (Instituto Geográfico Nacional) en Aemet (Agencia Estatal de Meteorología). Het project werd ook gesteund door Parques Nacionales en Teide Volcano.

De MEDA-sensor zal tot eind november 2020 verschillende omgevingsvariabelen op de Teide registreren, om deze vervolgens te vergelijken met routinemetingen die Aemet in nabijgelegen stations uitvoert.
Dit zijn directe, globale en diffuse metingen van zonnestraling, optische dikte van aërosolen, het Angström-exponent voor de karakterisering van atmosferische aërosolen, alsmede het onderzoek naar andere meteorologische parameters.
Deze vergelijking zal helpen om de atmosferische dynamiek en de belangrijke informatie van MEDA over de rode planeet te verifiëren en te begrijpen.

In februari 2021 moet de sensor aan boord van de Atlas V-raket op Cape Canaveral samen met het Marswagentje die de grondmonsters moet verzamelen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VACCINATIE TEGEN RODDELS

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

BONT OM DE ARM…

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

EUROPESE LUCHTHAVENTOPPER

WONDERE WANDELINGEN

NIET TE VATTEN