zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsSEIZOEN VAN DE AMANDELBLOESEMS
spot_img

SEIZOEN VAN DE AMANDELBLOESEMS

In een eerder gepubliceerd artikel over de amandelbloesems hebben wij het hoe en waarom en het waar en waarom uitgelegd over de bloei van de amandelbloesem waarin deze natuursprong zorgt voor een onnavolgbaar kleurspektakel. Vandaag gaat het artikel over het ‘seizoen’ waarop de amandelbomen hun bloesems in groot ornaat vertonen. 

Officieel begint het bloesemseizoen van de amandelbomen op 28 januari en duurt het tot 26 februari. Deze periode wordt in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur van Santiago del Teide met speciaal ingerichte wandelingen, straatmarkten, lezingen, workshops en optredens allerhande. Er wordt ook een conferentie gewijd aan de Argentijnse cultuur, aangevuld met gastronomische workshops over gebak en cocktails met amandelen.

Roze en wit

Elk jaar rond deze tijd staan de amandelbomen in bloei, een spektakel dat het westen van Tenerife verhult in de kleuren roze en wit kleurt en steeds meer bezoekers trekt.
De winter op Tenerife ruikt naar de lente en wanneer de bloesems bloeien wordt dat nog meer geaccentueerd. Elk jaar opnieuw zijn de amandelbloesems op de afspraak. Tussen eind januari en eind februari wordt het middengebied van Santiago del Teide – het landschap dat de grens vormt tussen het noorden en het zuiden van het eiland – omgetoverd tot een explosie van kleuren en geuren. Honderden amandelbomen vormen een decor waarin roze en wit overheersen.

Harmonie en contrast

Deze spectaculaire transformatie trekt veel liefhebbers aan. Mensen die van de natuur houden en staan te popelen om in dit decor van bijzondere schoonheid te vertoeven. Daar waar de roze tinten van de bloesems harmoniëren en contrasteren met de donkere kleuren van de lavastromen en rotsmassa’s.

De amandelboom heeft een geschiedenis die tot ver in de tijd terugkeert. Sinds de 19de eeuw, na het wegvallen van cochenille-handel, zorgden de amandel-, de vijgen- en de cactusvijgenbomen voor het levensonderhoud van hele families. Veel buren maakten amandelsnoepjes die vervolgens op markten en in winkels werden verkocht. De schelpen werden gebruikt om de haard aan te vuren op koude winteravonden.

De natuur op haar mooist

De meest populaire activiteit is de wandeling. In deze periode wordt Santiago del Teide een bedevaartsoord voor wandelaars en fotografieliefhebbers die door dit natuurverschijnsel worden aangetrokken. Velen zullen deelnemen aan een nieuwe wandeling die begint bij de Calvario de Los Baldíos en eindigt in Las Manchas. Vier kilometer om te genieten van een natuurlijke omgeving gevuld met kleuren en geuren die een onvergelijkbare esthetische meerwaarde toevoegt aan de natuurlijke omgeving.

Er werd rekening gehouden met fysieke beperktheden van mensen en met gezinnen met kinderen. Daarom worden er verschillende aangepaste wandelingen georganiseerd om de amandelbloesem te bekijken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

WIJ ZIJN DE PINEUT

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img