vrijdag, februari 23, 2024
HomeBlogNieuwsSEA CLOUD SPIRIT ROND TENERIFE
spot_img

SEA CLOUD SPIRIT ROND TENERIFE

We leven in een wereld van diversiteit en flexibiliteit en moeten ons door veelal door bochten wringen om te slagen in ons beroepsleven. Om de sleur even te vergeten kan men nu terugkeren naar wat voor velen werkelijk telt in het leven, de ontspanning. Dat kan op een luxe zeiljacht waarop de waarde van het leven een nieuwe dimensie wordt aangeboden.
Zo zien we reeds dagenlang een driemastbark in de wateren rond Tenerife varen. Een windjammer van de eenentwintigste eeuw met alles erop en eraan, met het accent op alles.

De Sea Cloud Spirit is de moderne interpretatie van het vlaggenschip de Sea Cloud, dat al 90 jaar vaart. De Spirit werd gebouwd door Metalships & Docks Shipyard in Vigo (E). De klassieke nieuwbouw combineert het comfort van een luxe vijfsterrenschip met het traditionele zeemanschap van de windjammers die pionierden in de moderne wereldhandel gedurende de overgang van de 19e naar de 20e eeuw.
Deze bark werd gebouwd in vaart onder Maltese vlag en is 136 meter lang, 17 meter breed, werd gebouwd in 2021 en haalt een maximumsnelheid van 14,2 knopen.

Impressionant zijn de specificaties omtrent de zeilen die een totale oppervlakte hebben van ruim 4.100 vierkante meter. Als de Sea Cloud Spirit alle zeilen bijzet, tellen we er 28.
Er kunnen maximum 138 passagiers inschepen in 69 cabines, waarvan er 25 de naam suite waardig zijn. 28 bemanningsleden zorgen voor de bediening en de veiligheid aan boord.
Bij windstil weer wordt de boot aangedreven door twee dieselmotoren met elk een vermogen van 1.700 kilowatt. 
De nieuwbakken driemaster is uitgerust met alle kenmerken van een modern cruiseschip, waaronder balkonhutten, een wellnessruimte en een fitnesscentrum. Verschillende liften verbinden de dekken met elkaar. 

De Sea Cloud Spirit vertrok op 14 september 2021 voor haar eerste reis vanuit Rome en voer tussen Toscane en Sicilië. Waarom de Sea Cloud Spirit vanaf Tenerife regelmatig gespot wordt is omdat het cruiseprogramma zich momenteel rond de Canarische Eilanden situeert.
Voor de premièrewinter van de SEA CLOUD SPIRIT heeft de rederij gekozen voor de Canarische Eilanden. Aangename temperaturen en de diversiteit van elk afzonderlijk eiland maken deze bestemming tot een perfecte winterbestemming. Wanneer de passaatwind de zeilen van deze windjammer opblaast, worden de grijze en koude winterdagen in Midden-Europa snel vergeten, toch?

Nadien vaart de Sea Clous Spirit naar de Caraïben, Cuba en de Antillen. In het winterseizoen 2022/2023 staat het nieuwe schip gepland voor cruisevaarten in het Caribisch gebied en Midden-Amerika, en zal het voor de eerste keer ook voorzien in vaarten van Florida naar kleinere eilanden in de Bahama’s.

Kapitein Gerald Schöber en zijn bemanning doen er alles aan om het de gasten aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. 

Wie de winterbrochure wil nakijken kan dat HIER.

Fotoheader: Victor Mike

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

KERST OP TENERIFE

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM2 SANTIAGO DEL TEIDE

VLIEGVELD EL SOCORRO

spot_img