vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsSCHRIJNENDE TOESTAND

SCHRIJNENDE TOESTAND

Wij hebben in eerdere artikels reeds aandacht geschonken aan armoede op het eiland en aan hulporganisaties die tegemoetkomen om deze onrechtvaardige situaties te bestrijden. In ons artikel WIJ HELPEN SUKKELAARS beschrijven wij hoe Helping Hands en Happy2Help – twee erkende en geregistreerd vzw’s – het aan boord leggen om fondsen, kledij, voedsel en nog veel andere benodigdheden tot bij hulpbehoevende families met kinderen te brengen.

Vandaag komt ons een onwaarschijnlijk verhaal aan het oor van een schrijnende situatie. Ik laat Pat Roose even aan het woord.

Alleenstaande moeder

Vandaag ben ik geconfronteerd geworden met een pak ellende en dikke miserie dat als surrealistisch zal klinken, maar een reële toestand is bij een Canarische familie in deze eenentwintigste eeuw. Wij bezochten een alleenstaande moeder om er warme kledij, beddengoed en wat huishoudgeld te doneren.
De alleenstaande moeder van 5 kinderen, die in behandeling voor borstkanker, en de medische behandeling niet kan opnemen staat momenteel helemaal alleen voor de zorg en de opvoeding van haar kinderen. 

Irreële toestand

De oudste twee kinderen zijn zwaar gehandicapt, kunnen niet praten, kunnen zelfstandig niet rechtop zitten en hebben geen enkele controle over hun bewegingen. Alles gaat met horten en stoten en hun lichamen bewegen in alle richtingen. 

Op het ogenblik wij aankomen is de moeder een van deze twee kinderen eten aan het geven als er gebeld wordt aan de voordeur. Een leraar brengt een van de andere kinderen naar huis omdat de jongen ziek is geworden op school. De mama verbleekt en ontfermt zich over het zieke kind. In werkelijkheid loopt ze van het ene kind naar het andere en probeert zij de zorgen te spreiden. Zij is geen gewone mama, zij is een aartsengel!

Stephi en ikzelf zijn van het Lam Gods geslagen. Hoeveel miserie kan een mens aan? Waar haalt deze mama de energie vandaan? Met de zorg over haar vijf kinderen heeft ze maar enkele uren nachtrust. Hoe lang houdt ze dit vol?

Hulp

Samen met enkele vrienden van onze vzw Happy2Help, hadden we al besloten om deze familie maandelijks financieel te steunen. En daarvoor is er geld nodig, veel geld.
We willen de mama huishoudhulp geven, zodat ze even op adem kan komen. We willen de familie wat financiële hulp geven om voedzaam eten op tafel te krijgen.

De oudste kinderen kunnen niet zelfstandig rechtop zitten en daarvoor willen we aangepaste zetels/zitjes kopen, die zowel in huis als in de wagen kunnen worden gebruikt. Wij willen de medische bijstand, zorgen en behandeling een kans geven? We willen de aankoop regelen van een degelijke, aangepaste wagen, voor het ganse gezin.

Oproep

Vandaar de oproep. We leven in Tenerife, waar medische hulp, bijstand en gespecialiseerde instellingen niet aanwezig zoals wij die kennen in de Lage Landen. Deze familie is afhankelijk van liefdadigheid. Wie wil met ons meehelpen om deze familie een menswaardig bestaan geven? 
Wie iets kan bijdragen – financieel, fysieke hulp, transport, donatie, ook van goederen – kan contact opnemen met Pat Roose of via Messenger.
Helping Hands op Tenerife is geregistreerd onder nummer G38974762. Meer info vind je HIER.

Financiële hulp kan via de bankrekening van de vzw.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES