donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsSANTA CRUZ TELT 2.604 STRATEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

SANTA CRUZ TELT 2.604 STRATEN

Santa Cruz telt 2.604 straten en wegen, goed voor ruim 821 kilometer, die worden onderverdeeld in 29 soorten wegen. De voorbije vier jaar kwamen er 15 wegen bij en groeide de wegeninfrastructuur tot een totaal van 821.563 lineaire meters.

De stratenindex van de hoofdstad van Tenerife omvat 29 verschillende wegcategorieën zoals straten, lanen, steegjes, rotondes, pleinen, paden en meer. Deze wegeninfrastructuur weerspiegelt de geleidelijke groei van nieuwe ontwikkelingen in de hoofdstad, voornamelijk door het gebrek aan beschikbare bouwgrond.

Stratenindex

Om een rondleiding door de kaart van de hoofdstad te maken, beschikt Santa Cruz over een virtueel hulpmiddel dat bezoekers in staat stelt om de plattegrond van haar straten te bekijken. Deze viewer is beschikbaar op de officiële website van de gemeente en biedt een gedetailleerd overzicht van de stedelijke wegen, verdeeld in 29 subgroepen, in de vijf districten.

Tot een paar jaar geleden werd deze telling handmatig uitgevoerd, heden ten dage is deze gedigitaliseerd en kan er snel een overzicht worden gemaakt van alle tunnels, toegangen, lanen, ravijnen, paden, gehuchten, wegen of bruggen, zelfs trappen, die het uitgebreide stedelijke stratenindex tot leven brengen.

Gegevens

Santa Cruz heeft 1.886 straten (calles), 68 gehuchten (caseríos), 67 wandelpaden (caminos), 64 doorgangen (paseos), 60 lanen (vías), 59 passages (paseos), 57 parken en pleinen (lugares), 44 lanen (avenidas), 37 wandelpaden (sendas); 31 wegen (carretera), 15 rotondes, 8 kleine pleinen (plazoletas), 6 tunnels en 5 rambla’s in de catalogus.

De lijst van verkeersaders zijn bovendien gekoppeld aan een eigen of algemene naam waarmee elke straat in de gemeente kan worden aangeduid. Bovendien kunnen de gegevens gemakkelijker geïdentificeerd en geregistreerd worden voor het kadaster.

Keuze

Er zijn twee manieren waarop nieuwe plaatsnamen in de hoofdstad worden gekozen. Enerzijds zijn er locaties die genoemd worden naar onderscheidingen en/of eerbetoon van bepaalde illustere figuren die een relatie hebben of hadden met de hoofdstad en wiens dossier wordt goedgekeurd in de gemeenteraad. Anderzijds zijn er de namen die door de stedenbouwkundige afdeling aan de verschillende straten worden toegekend, afhankelijk van aspecten die met elke locatie verband houden.

Santa Cruz telt 2.604 straten en wegen. Onder de meest opvallende zijn die van wijken met thema’s van planten of namen uit de ruimte, maar in werkelijkheid “wordt slechts aan één of twee straten elke twee jaar een naam gegeven”, nuanceert de technicus

Grafcan © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VERDRINKINGEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SATELLIET BEWAAKT DE TEIDE

AFVALWATER

SEB LEESON LEGAL GROUP