zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsSANTA CRUZ LEUKSTE STAD VAN SPANJE OM TE LEVEN
spot_img

SANTA CRUZ LEUKSTE STAD VAN SPANJE OM TE LEVEN

Dat het goed wonen is op Tenerife is reeds langer bekend en dat de hoofdstad een bruisend en dynamisch centrum is, is overduidelijk en daarom algemeen als waarheid wordt aangenomen. Santa Cruz, het kloppend hart van Tenerife is een moderne stad die wemelt van activiteit, zowel economisch, toeristisch als cultureel. De stad heeft een flinke stap gezet om zich te positioneren als beste en leukste stad in Spanje om er te wonen en te leven.

Handel en nering, restaurants, vrije tijd, communicatie, toerisme, businesscentrum voor zakenlui en Spaanse bedrijven maken van de Tenerfiaanse hoofdplaats een referentiestad. Argumenten en bewijzen daarvoor zijn legio. Bovendien heeft Santa Cruz diverse fiscale stimuleringsmaatregelen om er te investeren. Deze maatregelen zijn zodanig populair dat de stad in de top twee staat van beste steden in Spanje om te investeren. 

Laagste gemeentebelastingen van Spanje

Dankzij deze maatregelen staat Santa Cruz niet alleen op de tweede plaats in de index van de Fundación Avance de la Libertad, de hoofdstad heeft, volgens een Madrileense studiebureau, ook de laagste belastingen van alle steden in Spanje.

De Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI) – dit zijn de belastingen op onroerende goederen of grondbelasting – en de Impuesto sobre Actividades Económicas (IAE) – de belastingen op economische activiteiten – liggen op een laag niveau, terwijl de belasting op Gebouwen, Installaties en Werken (HOME) en de Verkeersbelasting de laagste zijn van heel Spanje. Bovendien worden er kortingen voorzien op de tarieven voor afvalinzameling voor KMO’s en zelfstandigen. 

Voordelen

In de stad zijn er momenteel 12.000 zelfstandigen vrijgesteld van diverse gemeentelijke belastingen en zijn er 90.000 gezinnen die genieten van subsidiëringen en toelagen. In 2023 wordt het tarief voor de oprichting van bedrijven helemaal afgeschaft.

Het aantal maatregelen die het gemeentebestuur van Santa Cruz in de afgelopen twee legislaturen heeft ingevoerd, vertegenwoordigt een belastingbesparing van 11,2 miljoen euro voor gezinnen en KMO’s. Dit zijn voordelen zonder weerga op de Canarische Eilanden en in Spanje.

Toerisme

Toeristen worden niet aangetrokken door al deze stimuli, zij komen naar Santa Cruz voor het klimaat en voor de beleving, voor de schoonheid van de stad en voor de gezellige drukte die er heerst.
Eenenvijftig toeristische diensten die her en der over het grondgebied zijn verdeeld, dragen het keurmerk SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos), waaronder diverse toeristische accomodaties en de belangrijkste musea. Alle spelers uit de toeristische sector hebben het mogelijk gemaakt om 1,7 miljoen toeristen naar de hoofdstad te halen in 2022.

In de laatste maand van december 2022 zijn er 124.596 cruisepassagiers in Santa Cruz aangekomen, waarvan er 7 op 10 de stad bezochten. Dit is een stijging van 14,6% in vergelijking met december 2019, het jaar vóór de coronapandemie. Voor 2023 zijn er al 313 cruiseschepen gepland die in de haven van Santa Cruz zullen aanleggen.

Revitalisering

Met het oog op verdere groei en vooral op verbetering van de cijfers voor kwalitatieve vooruitgang heeft het gemeentebestuur aangekondigd om de komende zes jaar ongeveer 44 miljoen te willen injecteren in de toeristische sector. Deze investering heeft tot doel de lijn door te trekken van vóór de COVID-pandemie om de toeristische hoofdstad te zijn van een toeristisch eiland.
De investeringen omvatten acties voor het herstel van openbare plaatsen, initiatieven ter bevordering van de revitalisering van de hoofdstad en campagnes die specifiek gericht zijn op de toeristische sector.

Binnen het toeristisch strategisch plan zullen duurzaamheidsplannen worden uitgerold ter waarde van 5 miljoen euro om de kustlijn in de komende drie jaar een nieuw uitzicht te geven. Daarmee zullen de werken aan de noordwestelijke golfbreker van Las Teresitas en het fietspad worden betaald. Daarnaast wil het bestuur de mobiliteit verder ontwikkelen en zullen de toeristische kantoren onder handen worden genomen door een financiële injectie van 895.000 euro. 

Carnaval

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife is en blijft het belangrijkste internationale evenement en is meteen de belangrijkste toegevoegde waarde voor het binnenlands en buitenlands toerisme.
Met dit doel voor ogen heeft de gemeenteraad van de hoofdstad van Tenerife een budget van 195.000 euro uitgetrokken voor de verbetering en uitbreiding van de Paseo de Carteles del Carnaval en de aanleg van een toeristische wandelroute onder de begeleiding van een gids van het carnavalmuseum. Daarnaast worden er werken uitgevoerd ter verbeteringen van de bewegwijzering en voor toeristische promotie. Al deze investeringen moeten zorgen voor een economische return van ruim een miljoen euro.

Om het geheel af te ronden wordt er meer dan 350.000 euro geïnvesteerd in marketing en commercialisering, naast het herstel van historisch erfgoed.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONWAARDIG IN DEZE TIJDEN

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

ARMOEDE OP TENERIFE

spot_img