zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsSANTA CRUZ DE TENERIFE REGISTREERT DE MEESTE AUTODIEFSTALLEN
spot_img

SANTA CRUZ DE TENERIFE REGISTREERT DE MEESTE AUTODIEFSTALLEN

Elk toeristisch gebied, ongeacht waar dit is gelegen, is het slachtoffer van mensen die geen respect tonen voor het hebben en houden van medemensen. Ook op Tenerife worden dagelijks mensen bestolen en inbraken gepleegd in voertuigen en woningen, dat kan gelezen worden in het artikel BEROOFD, GESTOLEN OF VERLOREN. Buiten deze criminele feiten worden er in de westelijke Canarische provincie Santa Cruz de Tenerife jaarlijks een spectaculair aantal voertuigen gestolen.

Santa Cruz de Tenerife is de Spaanse provincie waar gemiddeld de meeste auto’s worden gestolen in Spanje. Alleen in Ceuta – geen provincie maar een enclave (autonome stad) in het noorden van Afrika) – worden gemiddeld meer diefstallen geregistreerd.

Hoogste cijfers

De provincie Santa Cruz de Tenerife, waar ook El Hierro, La Gomera en La Palma deel van uitmaken, heeft een probleem met auto’s, en niet alleen vanwege talrijke mobiliteitsproblemen, maar ook van de hoogste aantallen autodiefstallen van Spanje. In 2022 werden 414 diefstallen geregistreerd, wat neerkomt op een gemiddelde van 23,3 gestolen auto’s per 10.000 ingeschrevenen vierwielers. 
Om dit in context te plaatsen: Ceuta registreerde het hoogste aantal diefstallen met 24,5 per 10.000 auto’s, terwijl de provincie Lugo, onderaan de ranglijst bengelt met slechts 1,1 diefstallen per 10.000 auto’s.

Cijfers zijn gedaald

Uit een studie van HelloSafe blijkt dat er vorig jaar in Spanje 24.990 auto’s werden gestolen, wat 5,4% minder is dan in 2021. De studie laat een aanzienlijke daling van het aantal autodiefstallen (-29%) zien gedurende de coronapandemie.
Opmerkelijk feit: 2022 handhaaft deze trend. Met ongeveer 25.000 gestolen auto’s is het verschil met 2019 nog steeds 29% minder.

Spanje toont in 2022 lage cijfers in Europa – met 52 diefstallen per 100.000 inwoners staat het op de 17deplaats – in vergelijking met andere landen zoals Italië of Tsjechië, waar respectievelijk 280 en 271 voertuigen per 100.000 inwoners werden gestolen. Ooit was Spanje kampioen in het aantal autodiefstallen.

In Europa

Volgens gegevens van Europol werden er in 2019 in Europa ongeveer 666.000 voertuigen gestolen. De landen met de meeste autodiefstallen in dat jaar waren Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Andere landen met een hoog aantal autodiefstallen zijn het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Polen en Zweden.
Het is echter belangrijk op te merken dat deze data een ruwe schatting zijn en dat het aantal autodiefstallen in elk land varieert op basis van verschillende factoren, zoals de economische en financiële omstandigheden en de inspanningen van de overheid en de politionele diensten om autodiefstallen te voorkomen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM CANDELARIA

OVERWINTEREN OP TENERIFE

spot_img