zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsRUIM 900.000 INTERNATIONALE TOERISTEN 

RUIM 900.000 INTERNATIONALE TOERISTEN 

De toeristische sector doet de Canarische Eilanden leven en is de motor van de economie. Wij publiceren elke maand de cijfers van de toeristische omzet en om de twaalf maanden krijgt u het jaarlijks overzicht gepresenteerd. De vergelijkingen met 2021 gaan moeilijk op omdat deze periodes werden beïnvloed door de coronacrisis, toch zetten wij deze cijfers erbij.
Met de heropleving van het toerisme na de coronapandemie is er reeds twaalf maanden naeen een stijging waar te nemen in alle cijfers en statistieken aangaande de toeristische sector.
Alle gegevens komen van het Instituto Nacional de Estadística (INE) het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE).

Herkomst van de toeristen

In juni was het Verenigd Koninkrijk het belangrijkste land van herkomst van buitenlandse toeristen naar Spanje, met 1,8 miljoen, oftewel 24,2% van het totaal en een stijging van 1.165,9% ten opzichte van juni 2021. Duitsland en Frankrijk volgden met respectievelijk 1,1 miljoen en 865.973 toeristen. Opvallend is de groei van de Ierse toeristen met 1.424,3%, de Verenigde Staten met 806,8% en de Scandinavische landen 239,7%.

Toename van de uitgaven

In de eerste zes maanden van dit jaar waren de regio’s met het meeste bezoekers Catalonië (ruim 6 miljoen en een stijging van 517,6%, de Canarische Eilanden (met ruim 5,7 miljoen en een stijging van 662,5%) en de Balearen (met bijna 5,2 miljoen of een stijging van 314,1%).

Uit de gegevens van het INE blijkt dat 5,6 miljoen toeristen zonder toeristenpakket naar ons land zijn gereisd, wat neerkomt op een jaarlijkse stijging van 202,9%. Met pakketreizen kwamen er bijna 1,9 miljoen aan, dat is 404,7% meer.

De toename van het aantal toeristen resulteert in een toename van de uitgaven. Zo bedroegen de gemiddelde uitgaven in juni gemiddeld 1.205 euro per toerist, dot is een stijging van 10,3%. De gemiddelde dagelijkse uitgaven stegen met 18,6% tot 174 euro per persoon.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN DAG

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

NIEUWE LUCHTHAVENS