donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogWeetjesRUIM 30 JAAR ZANGER OP TENERIFE
spot_img

RUIM 30 JAAR ZANGER OP TENERIFE

Zijn carrière startte in augustus 1981 in de eerste editie van de Baccarabeker waarbij de overwinning leidde tot zijn eerste platencontract. Vanaf toen was hij steeds vaker te gast als zanger bij de BRT Big Band van Freddy Sunder, zowel op radio als tv. Door de BRT werd hij overigens in 1983 aangeduid om de Belgische kleuren te verdedigen op de Knokke Cup waar hij een glansrijke tweede plaats aan zijn palmares kon toegevoegen. Later ontving hij ook nog een Sabamprijs en de Dag Hammarskjöld-Prijs.
Twee uitersten, enerzijds zijn platencarrière ondersteund door platenbaas Johnny Hoes, anderzijds de bigbandzanger waar men hem prees als crooner en jazz singer, maakten van hem een allrounder. Zijn actieterrein werd groter en niet zelden was hij actief op podia in het noorden van Frankrijk en in Nederland. De goedogende crooner was vaak te gast in radioprogramma’s met het Vara-dansorkest, het Combo Lex Jasper en later het Metropole Orkest.

frank1Ook het razend populaire Ten Bel werkte sinds 1984 heel vaak met hem samen waardoor hij zijn eerste stappen zette voor een internationaal gezelschap op het Canarische eiland Tenerife.

Ladies & gentlemen, I proudly present … FRANK VALENTINO

Ondertussen liep ‘Tien Om Te Zien’ als een trein en daarin zong Frank ruim twintig verschillende liedjes die allen de hitparade haalden. De bekendste hits waren Volare, Delilah, Mijn hart is vrij en Stand by me.
Een zakelijke zijsprong naar de horeca weerhield Frank een zestal jaar om optredens te verzorgen en er werd liefst elf jaar lang geen enkele plaat opgenomen.
In 2008 komt daar verandering in. Met de beste muzikanten, zowat de ganse Clouseau-band, trok hij één van Vlaanderens beste opnamestudio in, deze van Patrick Hamilton, om er een nieuwe eigentijdse single op te nemen.

Johnny Hoes ‘herontdekte’ Frank zowat in 2009 waardoor nog twee albums op de markt verschenen. Overigens schreef Johnny kort voor zijn dood nog het nummer ‘Op Tenerife’ dat uiteindelijk op de cd ‘We trekken naar Tenerife’ belandde. Wat was Frank maar al te graag naar het subtropisch eiland getrokken.
In juni 2013 voegde hij de daad bij het woord en maakte werk van zijn jarenlang gekoesterde droom: leven en werken op Tenerife. De uitgesproken live-artiest staat er helemaal! 

Hij vertelt het graag zelf …

Dertig jaar geleden was ik voor het eerst op Tenerife. Het was liefde op het eerste gezicht en ik wist het direct: hier kom ik ooit wonen ! Al in de jaren negentig, toen de Tien Om Te Zien-trein uitgeraasd leek, wou ik mij reeds definitief vestigen, maar dit werd telkens uitgesteld.frank4

Na mijn Disneyana Taverne-project rolde ik vanzelf weer in de muziek, meer dan ooit te voor, tot 38 optredens per maand haalde ik de verloren tijd in. Even hield de taverne mij nog in België maar als elke ondernemer moest ik vaststellen dat het kostenanalyseplaatje niet klopte.

De keuze was bijgevolg snel gemaakt: naar Tenerife …

Gedurende de voorbije dertig jaar was ik maar al te vaak actief op het eiland. Ooit begonnen in opdracht van het toen weelderig tierende Ten Bel, later in enkele hotels in Playa de las Americas, zoals Vulcano, Gala en Ponderosa en later in Westhaven Bay, Café Rood, New Flamingo, Danscafé Dollar, Bar Los Amigos …

Inmiddels woon en werk ik op Tenerife en daar heb ik nog geen seconde spijt over gehad. Integendeel, ik moest deze beslissing veel eerder genomen hebben. Ik woon in het zuiden, een makkelijke uitvalsbasis naar mijn optredens her en der op het eiland. Sinds dag één ben ik actief op de plaatsen waar ik al vele jaren stelselmatig terugkwam en waar het werkterrein steeds verder uitbreidde. Ik was welkom in Sea Lounge, El Pescaïto en hotel Jardines Nivaria. Hotels behoren zeker tot mijn potentiële klantenkring. Mijn liedje is dus nog niet uitgezongen …

Ik werk met een eigen installatie en heb daarvan zelfs meerdere sets zodat ik mij makkelijk en snel kan verplaatsen. Een uitgebreide playlist laat mij toe elk optreden anders ‘exclusief’ te maken. Ik zing niet uitsluitend in één taal; mijn repertoire bevat Engelse, Franse, Nederlandse, Duitse, Spaanse en Italiaanse nummers die ik breng op kleine organisaties en op grotere evenementen. Voor alle duidelijkheid, Frank zingt live

En neen, ik zal Vlaanderen niet missen. Ik toer iedere zomer in Vlaanderen rond en verplaats mij naar de Lage Landen indien dit noodzakelijk of nuttig is en dan zie ik de kinderen, familie, vrienden en kennissen terug. Als ik op Tenerife ben horen en zien we elkaar zo vaak mogelijk, ook via de sociale media. De Lage Landen liggen hier niet zó ver vandaan …

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

De aanstekelijk meezinger ‘Op Tenerife’ gezongen door Frank Valentino

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img