vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogNieuwsRISICO OP KRAKERS
spot_img

RISICO OP KRAKERS

Risico op krakers is nooit ver weg op Tenerife. Naar aanleiding van de uitzetting van een tweehonderdtal personen uit een gebouw op de Costa del Silencio hebben de eigenaren van een voormalige Ten Bel-wooneenheid besloten maatregelen te nemen tegen wat zij zien als een verhoogd risico op illegale bezetting van woningen.

Dit gebeurde na de ontruiming van het gebouw Chasna 8 dat wat verderop is gelegen en waardoor er ongeveer 200 mensen op straat zijn beland zonder alternatief voor huisvesting en die helemaal niet in staat zijn om huurgeld te betalen.

Uitgezet

In het onafgewerkte en bouwvallige gebouw woonden 90 families – meer dan 200 personen – in 44 appartementen. De appartementen werden illegaal bewoond en door de onstabiliteit van het gebouw werden de illegale bezetters op last van de Rechtbank van Eerste Aanleg nummer 3 van Arona, uit het gebouw ontzet. Velen vonden een alternatief als onderdak, konden terecht bij familie of vrienden. Voor een vijftigtal personen was er geen enkele oplossing voorhanden.

Koude nacht

De nachtelijke koude trof deze kwetsbare mensen die geen op dat moment geen woonmogelijkheden hadden hadden gevonden. Ze bleven op het terrein overnachten waarop tot afgelopen dinsdag hun thuis was gevestigd. Een aantal mensen sliep onder een tentzeil, anderen de nacht doorbrengen in een busje en een tent die hen ter beschikking werden gesteld.

In de vroege voormiddag moest een ambulance een patiënt met ernstige reumatische pijnen ophalen. Bijna vijftig mensen brachten daar de nacht door, waaronder enkele kinderen. Gelukkig ontfermde de sociale dienst van de gemeente voor de gezinnen met baby’s.

Aanplakbiljet

Door de onmogelijkheid om een betaalbare woning te huren en mede door de lakbare wetgeving inzake krakers is een vreemde woning betreden amper een strafbaar feit. Deze mogelijkheid is dan de richting die veel huislozen inslaan. De schrik bij de eigenaren van appartementen en vakantiehuisjes zit er goed in. Er worden in sommige ex-wooneenheden die ooit bij het prestizieuse Ten Bel hoorden maatregelen genomen om krakers buiten te houden.

Een aanplakbiljet aan de ingang van  genoemde gemeenschap kondigt aan dat is besloten de deuren te sluiten vanaf 13 maart. De poorten voor de voertuigen blijven in werking van 06.00 uur tot 22.00 uur. Op het document is ook te lezen dat slechts één van de toegangen tot het gebouw operationeel blijft tot nader order. Onder deze gegeven omstandigheden is het risico op krakers dan toch wel aanwezig.

Guy Devos © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

GOEDE RESTAURANTS

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img