donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsRENOVATIE VAN DE KUSTGEBIEDEN IN SAN MIGUEL DE ABONA

RENOVATIE VAN DE KUSTGEBIEDEN IN SAN MIGUEL DE ABONA

De burgemeester van San Miguel de Abona, Arturo González, meldt trots het goede nieuws van de goedkeuring van de aanbesteding voor de herinrichting van het strand van San Salvador en het aansluitend gebied. De geraamde uitgave bedraagt ongeveer 2.400.000 euro. Daarbij komen ook nog twee projecten: de conditionering van toegang naar zee en de promenade van Golf del Sur, voor 308.000 euro, en de herinrichting van de toegang naar Playa del Barranco en voor het solarium van Charco de Archiles, ter waarde van 245.000 euro.

Alhoewel San Miguel geen natuurlijke stranden heeft, kan er wel gewerkt worden aan de verbetering van het kustimago zodat er meer bezoekers en toeristen naar de kust van San Miguel zouden komen, dixit de burgervader.
Het blijft enkel nog wachten op een machtiging van het Ministerie der Kustgebieden (Costas) vooraleer de uitvoeringswerken aan Playa de San Blas kunnen worden gestart.
Dit zijn belangrijke werken voor de toeristische sector in San Miguel omdat deze gemeente, op drie na, op Tenerife over het grootst aantal toeristische bedden beschikt.

Deze initiatieven worden gevoegd bij de werkzaamheden die de eilandregering zal aanvangen en waardoor de promenade van Amarilla Golf en het havengebied worden verbeterd. Ook het toekomstig herstelproject van Hoya del Gusanito, waarvoor naar verwachting 1.150.000 euro zal worden uitgegeven, is een project dat spoedig het levenslicht zal zien.

Dit alles, samen met de promenade die het Playa de San Blas reeds verbindt met Los Abrigos en de Paseo Marítimo de San Miguel de Abona, zal het imago van Costa San Miguel versterken. Deze heropleving is meer dan nodig is om de toeristische bestemming aantrekkelijk te maken en om de sector als dusdanig te reactiveren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

INWONERS VAN TENERIFE

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALARM

MEDISCHE ASSISTENTIE

RESIDENT OF LIEVER NIET