dinsdag, juni 28, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsREMCO EVENEPOEL BREEKT RECORD MASCA-KLIM

REMCO EVENEPOEL BREEKT RECORD MASCA-KLIM

In het hinterland van het Parque Rural de Teno bevinden zich de grootste en diepste kloven en tevens de meest indrukwekkende rotsmassa’s van het eiland. In dat indrukwekkend decor ligt Masca. De weg ernaartoe, vanuit Santiago, is adembenemend. Tientallen haarspeldbochten – op het randje af van risicovol – tekenen een slingerende weg door het ruwste natuurdecor op Tenerife. De smalle weg waar twee voertuigen elkaar nauwelijks kunnen kruisen behelst elk gesprek als het over Masca gaat.  

Wie ooit Masca bezocht weet welke heksentoeren er achter de hoek liggen om veilig naar beneden, maar ook naar boven te rijden op de beruchte TF-436, de weg die vroeger een herderspad was en nu Santiago de Teide met Masca verbindt. De zigzaggende baan is een hel voor minder geroutineerde chauffeurs en velen slaken een zucht van opluchting als de daguitstap naar Masca erop zit.

Op deze weg hebben verschillende wielrenners zich gemeten met elkaar door de klim te ondernemen en de gegevens op het platform Strava te plaatsen. Op deze manier ontstond er een competitie en ontstond er een lijst van wielrenners die deze rit ooit hebben gereden. In de top tien staan onder meer Bardet, Caruso, Kwiatkowski, Moreno, Van Aert en jawel, nu ook Evenepoel.
Hij versloeg iedereen die deze rit registreerde met glans en zette Wout en C° op ruim één minuut.

Koning van Masca

Hij kroonde er zichzelf tot ‘Rey de la Montaña’ door alle records te breken op deze nijdige puist met een lengte van 4.100 meter en een gemiddelde stijgingspercentage van 10,61%. 

Met bijna 18 km/h verpulverde hij alle records en reed volgens bronnen op Twitter aan 6,8 watt per kilogram lichaamsgewicht.

Volgens zijn Strava-gegevens reed Remco op 29 maart 2022 een oefenrit van ruim 158 kilometer, waaronder 4.218 hoogtemeters, die ruim vijf uur en achtendertig minuten duurde. 
De supporters van Remco Evenpoel hoeven zich niet ongerust te maken. Hij is klaar voor de Ronde van het Baskenland, de Clásica San Sebastian en voor de Waalse klassiekers. 

Patrick Lefevre

Dit schreef Patrick Lefevre in zijn laatste column:
Op hoogtestage op Tenerife heeft Remco de voorbije weken goed gewerkt. Getuige daarvan is de Strava-KOM op de klim naar Masca. Vier kilometer omhoog aan meer dan tien procent. Remco verbeterde het klimrecord van Michal Kwiatkowski en Wout van Aert met meer dan een minuut. Dat zegt compleet niks over wat hij straks vermag in de Ardennen-klassiekers, maar het wil wel zeggen dat hij op zijn minst in vorm is.

Bron: Strava

Fotoheader: Kristien Rogister

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

VAN KUST TOT KUST

NEP OF NAMAAK

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES