zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsREIZEN VOOR GEVACCINEERDEN

REIZEN VOOR GEVACCINEERDEN

De luchtvaartsector waarschuwt dat Europa achterloopt in afwachting van een groen vaccinatiepaspoort en daardoor vragen luchtvaartmaatschappijen om gevaccineerde toeristen toe te laten om te reizen, precies op dezelfde manier als Griekenland internationale reizigers toelaat. Het vaccinatiepaspoort van de Europese Unie laat te lang op zich wachten en daardoor verliest de reissector de broodnodige omzet.

De regels die zijn ingevoerd in een tijd waarin vaccins nog niet of nauwelijks bestonden, moeten worden aangepast. Volledig gevaccineerde mensen moeten nog steeds een PCR-test ondergaan als zij in Spanje aankomen, en dat is niet meer van deze tijd, bekritiseert de voorzitter van de Vereniging van luchtvaartmaatschappijen, Javier Gándara.

Griekenland heeft het besluit gepubliceerd om vanaf 14 mei de grenzen open te stellen voor alle toeristen die kunnen bewijzen gevaccineerd te zijn of die een recente negatieve PCR-test kunnen voorleggen.
Dit heeft tot verbazing geleid in de Spaanse toeristische sector omdat de Griekse eilanden een belangrijke reisconcurrent zijn. Daarom dringt Gándara aan op de invoering van een soort controle waarmee toeristen die reeds zijn gevaccineerd, eenvoudig kunnen worden geïdentificeerd en daardoor geen test hoeven af te leggen om Spanje binnen te kunnen.

Europa loopt achter ten opzichte van China of de Verenigde Staten, waar het binnenlands toerisme al zeer sterk is gereactiveerd en daarom moet de Spaanse overheid waakzaam zijn, anders gaan reizen, letterlijk en figuurlijk, de verkeerde kant uit. Het is van essentieel belang dat er wordt nagegaan hoe gevaccineerde reizigers kunnen ontvangen worden, rekening houdend met alle veiligheidsgaranties.

De voorzitter van Easyjet in Spanje en Portugal is van mening dat Spanje niet hoeft te wachten op het Europese digitale groene certificaat. Spanje zou ook kunnen aanspraak op antigeentesten in plaats van PCR-testen. Bovendien zou het ook bilaterale akkoorden kunnen sluiten met belangrijke landen buiten Europa zoals het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten om het toerisme te stimuleren.
De Canarische Eilanden hebben de voorbije winter reeds geprobeerd deze optie toe te passen maar werden door het nationale Ministerie van Volksgezondheid teruggefloten.
Nu moeten wij afwachten welke optie Spanje zal nemen, als die überhaupt zal worden genomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

PROBEER DIT EENS!

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES