zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsREIZEN VAN EN NAAR TENERIFE
spot_img

REIZEN VAN EN NAAR TENERIFE

Iedereen, ook jonger 12 jaar, die door de lucht of over zee in Spanje aankomt, met inbegrip van degenen die op doorreis zijn, moet maximum 48 uur vóór vertrek het gezondheidscontroleformulier SpTh invullen om daarmee een geldige QR-code te verkrijgen. Daarenboven moeten alle reizigers boven de twaalf jaar die uit een risicoland – dat zijn alle Europese landen – komen, ook voldoen aan de volgende regels.
De essentie is: wie een geldig vaccinatiecertificaat bezit, hoeft geen testen meer te ondergaan om vrij te kunnen reizen binnen Europa. 

VOLGENDE MAATREGEL BLIJFT VAN KRACHT

Als u afkomstig bent uit een land/zone met een RISICO voor COVID-19, moet u een certificaat of document overleggen waaruit blijkt dat u bent ingeënt, een diagnostische test op actieve infectie (PDIA) hebt ondergaan of hersteld bent van COVID-19. Deze certificaten verschillen naargelang zij zijn afgegeven in een land van de Europese Unie (digitaal EU-certificaat COVID) of in een derde land.
Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven deze certificaten niet in te dienen, maar zijn niet vrijgesteld van het invullen van het gezondheidscontroleformulier en het verkrijgen van een QR-code. Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 1 februari 2022 voor iedereen BOVEN DE 12 JAAR die binnen de EU reist.

1. Een vaccinatiecertificaat is enkel geldig vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie tot 270 dagen of 9 maanden na de laatste vaccinatie. 
2. Wie vroeger of later werd gevaccineerd kan wel nog reizen binnen de EU mits het voorleggen van een negatief testresultaat van een PCR-test die tot 72 uur voor vertrek werd afgenomen, of een antigeentest die niet ouder is dan 24 uur. 
3. Ook een herstelcertificaat wordt aanvaard om te kunnen reizen zonder PCR-test en/of vaccinatiecertificaat. Dit mag niet ouder zijn dan 180 dagen of 6 maanden. 

SPAIN TRAVEL HEALTH

Vooraleer af te reizen naar de Canarische Eilanden moet nog steeds het SpTh-gezondheidsformulier ingevuld worden. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje.
– Bij aankomst op de luchthaven wordt iedereen onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur.
– Vliegtuigmaatschappijen vragen de QR-code – het gezondheidsformulier voor te leggen vooraleer te boarden. Lees vooral de regelgeving die de luchtvaartmaatschappijen toepassen voor en gedurende een vlucht.
– Wie op de Canarische Eilanden aankomt met het vliegtuig moet het SpTH-formulier invullen op de website https://spth.gob.es binnen de 48 uur vóór aankomst op Tenerife. Wie met de boot aankomt vult het formulier in via de website https://spthm.puertos.es/ 

TERUG VANAF TENERIFE NAAR BELGIË EN NEDERLAND

  • De algemene verplichting om een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen vervalt.
  • Wie over één van de drie COVID-certificaten (vaccinatie, test of herstel) beschikt is vrijgesteld van enige test- of quarantaineverplichting.
  • Wie niet in België woont, moet bij het inreizen beschikken over een geldig COVID-certificaat (vaccinatie, test of herstel).
    Uitzondering daarop zijn korte verblijven van minder dan 48 uur.
  • HIER meer info over de kleurcodes per land.
  • Nederland heeft de PLF-verplichting bij het terugreizen ook afgeschaft.

BRON: Gobierno de Canarias – UPDATE: 16 maart 2022

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEN BEL VANDAAG

NAAR DE MARKT

spot_img