vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsREIZEN OPNIEUW TOEGELATEN, MAAR …

REIZEN OPNIEUW TOEGELATEN, MAAR …

Op maandag 19 april 2021 heeft de Belgische overheid het reisadvies aangepast aan de Europese normen en dat is de reden waarom het eerder onwettelijk reisverbod is opgeheven.
Reizen wordt opnieuw mogelijk, maar wordt afgeraden omdat dit kan bijdragen aan mogelijke nieuwe besmettingen met het COVID-19-virus.
Om het ontmoedigen aan te wakkeren zijn er maatregelen getroffen waaraan iedereen die zich naar het buitenland begeeft, moet voldoen.

* Verblijf je langer dan 48 uur in het buitenland dan moet je bij terugkeer het Passagier Lokalisatie Formulier invullen ten vroegste 48 uur voor aankomst in België.

* Check de kleurcode het land waarvan je terugkeert (kleurcode). Kom je terug uit een rode zone terug, dan heb je een hoog risico en dan moet je in quarantaine met een PCR-test op dag 1 en op dag 7. Je wordt daarvoor op de hoogte gebracht door een sms. Ontvang je geen sms of kom je terug uit een oranje of groene zone, dan hoef je niets te doen en hoef je ook niet in quarantaine.

* Alle reizigers die naar Spanje reizen en het land binnenkomen via havens of luchthavens, ongeacht waar ze vandaan komenmoeten een negatief testcertificaat bij zich hebben. Het certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur, kan zowel digitaal of op papier worden meegedragen en is opgesteld in het Engels of in het Spaans.

* Alle aankomende buitenlandse passagiers moeten een QR-code aanvragen, dat is gebaseerd op de Passenger Lotion Card. De gezondheidsverklaring moet vóór aankomst in Spanje worden ingevuld via elektronische weg en is te downloaden op de SPTH-website via de gratis applicatie SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH). Dat kun je HIER doen.
Zodra het formulier is ingevuld, krijgt de passagier een QR-code die bij aankomst in Spanje aan de veiligheidscontrole moet worden getoond.
Let op: de QR-code wordt enkel elektronisch afgeleverd als het formulier ingevuld wordt binnen 48 uur voor het vertrek.

* Iedereen die voet op Spaans grondgebied zet wordt gevraagd om de Radar Covid-applicatie te downloaden. Dat kun je HIER doen. De app moet gedurende 15 dagen na terugkeer in het thuisland bewaard blijven, zodat eventueel vervolgcontact mogelijk blijft.

De Canarische Eilanden en dus ook Tenerife, kleuren voor België nog steeds rood.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES