dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogWeetjesREISKOFFER KLAAR?
spot_img

REISKOFFER KLAAR?

Je gaat op reis, je vertrekt binnenkort op vakantie en binnenin begint het te kriebelen. Je hebt je reisplanning voorbereid en alles diverse keren gecheckt. Tickets en vouchers liggen ordelijk gestapeld bij de rest van de reispapieren. In feite heb je je reis avant la lettre al beleefd. De pre-vakantie zit erop, de echte vakantie komt eraan. Maar daarvoor zet je beter je reiskoffer klaar.

De reiskoffer werd van het stof ontdaan en de muffe geur binnenin werd door verluchting gereviseerd. Het vullen kan beginnen. Je kijkt voor alle zekerheid nog eens naar het toegelaten bagagegewicht dat vermeld staat op het vliegticket vooraleer je je zomerkast deels gaat verhuizen. Je weet dat Tenerife in een subtropische gordel ligt en dat het klimaat te vergelijken is met de zomers in de Lage Landen. Enfin, zo zou het toch moeten zijn. Vooraleer je denkt dat jouw reiskoffer klaar is, lees je beter verder.

Niet te veel meenemen

Zomerspulletjes, fladderende kledij, niemendalletjes en sleepschoentjes verdwijnen in de koffer. Soms treedt er twijfel op en haal je er terug iets uit maar de grootste aandacht gaat naar het vullen van dat ding. De hersenen spinnen en je verplaatst jezelf naar het eiland omdat je dan beter kunt inschatten wat daar precies nodig is.

Ik ken nogal wat mensen die in de aanloop van de kofferopmaak nog snel her en der aankopen verrichten van zaken die men op de reislocatie zou kunnen nodig hebben. Laat dit artikel een hulpje zijn en zeul geen dingen met je mee die in Tenerife veel goedkoper zijn. Ik denk daarbij niet alleen aan cosmetica zoals parfums, lotions en zonnecrèmes, maar ook aan kledij die in overvloed in alle kwaliteitsvormen te vinden zijn aan prijzen waarbij je achterovervalt.
Wat je ook niet meeneemt op reis is dikke en warme winterkledij, tenzij je gedurende een winterperiode op Las Cañadas verblijft. Regenkledij en dito laarzen hoeven ook niet omdat Tenerife niet echt een regenseizoen kent. Stop dus maar niet te veel in je reiskoffer.

Wat stop ik erin?

De dingen die je meeneemt zijn facultatief en voor elk persoon anders. Het hangt ook af van je verblijfsaccommodatie; of je op hotel bent of een appartement huurt maken de inhoud van jouw reiskoffer bepalend.
Wat je best wel meeneemt is een rugzakje, of beter nog een buiktasje dat je om de middel vastmaakt, het liefst onder een loshangend hemd of een fladderend bloesje en waarin contant geld, rijbewijs, kredietkaarten en ID-kaarten hun gading vinden. Je kunt steeds een kopie maken van je rijbewijs en identiteitskaart maar hou er rekening mee dat deze duplicaten niet geldig zijn bij enige weg- of andere controles.
Ben je sportief aangelegd, neem dan wat meer sportkledij mee, ben je een fervente wandelaar, zorg dan voor stevige wandelschoenen. Wil je exquis uit eten gaan zorg dan dat meneer een jasje bij heeft en mevrouw een cocktailjurkje.

Zwem- en strandoutfit, lichte zomerkledij, een truitje voor ’s avonds, multimedia-apparatuur en adapters/opladers, brillen en lenzen, scheergerief, een lees- of puzzelboek en medicatie vinden snel de weg naar jouw reistas. Strijkijzer, waslijn en tuinmeubelen laat je best thuis.

Op deze manier pakken

Misschien is dit een goede tip: Begin met een kleinere koffer en maak op voorhand een lijstje van wat je nodig hebt. Daarna schrap je de helft van dat lijstje en de rest stop je weg. Wedden dat je genoeg spulletjes hebt ingepakt nodig voor je verblijf op Tenerife.
De gouden regel is en blijft: pak je koffer en haal er daarna de helft weer uit.
Ook de manier van pakken is belangrijk waarbij een stapeltechniek bepaalt hoeveel ‘tuig’ je erin krijgt. Zorg dat alle vrije hoekjes en kantjes opgevuld worden met kleinere losse stukken. Op deze manier krijg je je reiskoffer helemaal vol.
Schoenen nemen veel plaats in, daar ben je best zuinig mee. Een paar is voldoende, de rest vul je aan met slippers, sandalen of pantoffels. Doe bij het vliegen de zwaarste schoenen aan, zo win je plaats voor andere belangrijke dingen. Dan pas staat je reiskoffer klaar.

Wat je in de handbagage meeneemt wordt bepaald door veiligheidsregels en daarover heb ik het reeds gehad. Benieuwd? Dan kun je dat HIER lezen. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

KERST OP TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZANDTAPIJT IN LA OROTAVA

ADIOS MAMOTRETO

spot_img