donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogREISKOFFER KLAAR

REISKOFFER KLAAR

Je gaat op reis, je vertrekt binnenkort op vakantie en binnenin begint het te kriebelen. Je hebt je reisplanning voorbereid en alles diverse keren gecheckt. Tickets en vouchers liggen ordelijk gestapeld bij de rest van de reispapieren. In feite heb je je reis avant la lettre reeds beleefd. De pre-vakantie zit er op, de echte vakantie komt er aan.

De reiskoffer werd van het stof ontdaan en de muffe geur binnenin werd door verluchting gereviseerd. Het vullen kan beginnen. Je kijkt voor alle zekerheid nog eens naar het toegelaten bagagegewicht dat vermeld staat op het vliegticket vooraleer je je zomerkast deels gaat verhuizen. Je weet dat Tenerife in een subtropische gordel ligt en dat het klimaat te vergelijken is met de zomers in de Lage Landen. Enfin, zo zou het toch moeten zijn.

Zomerspulletjes, fladderende kledij, niemendalletjes en sleepschoentjes verdwijnen in de koffer. Soms treedt er twijfel op en haal je er terug iets uit maar de grootste aandacht gaat naar het vullen van dat ding. De hersenen spinnen en je verplaatst jezelf naar het eiland omdat je dan beter kunt inschatten wat daar precies nodig is.

Ik ken nogal wat mensen die in de aanloop van de kofferopmaak nog snel her en der aankopen verrichten van zaken die men op de reislocatie zou kunnen nodig hebben. Laat dit artikel een hulpje zijn en zeul geen dingen met je mee die in Tenerife veel goedkoper zijn. Ik denk daarbij niet alleen aan cosmetica zoals parfums, lotions en zonnecrèmes, maar ook aan kledij die in overvloed in alle kwaliteitsvormen te vinden zijn aan prijzen waarbij je achterover valt.
Wat je ook niet meeneemt op reis is dikke en warme winterkledij, tenzij je in een winterperiode op Las Cañadas verblijft. Regenkledij en dito laarzen hoeven ook niet omdat Tenerife niet echt een regenseizoen kent. Stop dus maar niet teveel in je reiskoffer.

De dingen die je mee neemt zijn facultatief en voor ieder persoon anders. Het hangt ook af van je verblijfsaccommodatie; of je op hotel bent of een appartement huurt maken de inhoud van jouw reiskoffer bepalend.
Wat je best wel meeneemt is een rugzakje, of beter nog een buiktasje dat je om de middel vastmaakt, het liefst onder een loshangend hemd of een fladderend bloesje en waarin contant geld, rijbewijs, kredietkaarten en id-kaarten hun gading vinden. Je kunt steeds een antidiefstalkopie maken van je rijbewijs en identiteitskaart maar hou er rekening mee dat deze duplicaten niet geldig zijn bij enige weg- of andere controles.
Ben je sportief aangelegd, neem dan wat meer sportkledij mee, ben je een fervente wandelaar, zorg dan voor stevige wandelschoenen. Wil je exquis uit eten gaan zorg dan dat meneer een jasje bij heeft en mevrouw een cocktailjurkje.

Zwem- en strandoutfit, lichte zomerkledij, een truitje voor ’s avonds, multimedia-apparatuur en adapters/opladers, brillen en lenzen, scheergerief, een lees- of puzzelboek en medicatie vinden snel de weg naar jouw valies. Strijkijzer, waslijn en tuinmeubelen laat je best thuis.

Misschien is dit een goede tip: Begin met een kleinere valies en maak op voorhand een lijstje van wat je nodig hebt. Daarna schrap je de helft van dat lijstje en de rest stop je weg. Wedden dat je genoeg spulletjes hebt ingepakt nodig voor je verblijf alhier.
De gouden regel is en blijft: pak je valies en haal er daarna de helft weer uit.
Ook de manier van pakken is belangrijk waarbij een stapeltechniek bepaalt hoeveel ’tuig’ je er in krijgt. Zorg dat alle vrije hoekjes en kantjes opgevuld worden met kleinere losse stukken. Op deze manier krijg je je reiskoffer helemaal vol.
Schoenen nemen veel plaats in, daar ben je best zuinig mee. Een paar is voldoende, de rest vul je aan met slippers, sandalen of pantoffels. Doe bij het vliegen de zwaarste schoenen aan, zo win je plaats voor andere belangrijke dingen.

Wat je in de handbagage meeneemt wordt bepaald door veiligheidsregels en daarover heb ik het reeds gehad. Benieuwd? Dan kun je dat HIER lezen. 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikelWIJN ONDER WATER
Volgend artikelCUEVA DE BENCOMO
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

HUURPROBLEMEN OP TENERIFE

EL SALTO DEL PASTOR

ONDERZEESE KATHEDRAAL