vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsREISBEPERKINGEN EN GEVOLGEN VOOR TOERISTEN
spot_img

REISBEPERKINGEN EN GEVOLGEN VOOR TOERISTEN

Het beleid dat door de overheid wordt gevoerd voor de komende paasperiode heeft een sterke invloed op de reisplannen, zowel van nationale als van het internationale toeristen.
Het regent annuleringen door de maatregelen die de regionale overheid heeft genomen. Zowat 15% van de reizigers heeft besloten om de reisplannen op te bergen en de paastrip te cancelen. Verwacht wordt dat de tendens van annulaties de komende dagen nog verder zal stijgen.

Onder de hoteliers is het gevoel van berusting doorgedrongen. De regionale regering kondigde eind vorige week aan dat iedere Canarische eilandbewoner die van plan is om naar een ander eiland te reizen een negatieve diagnostische coronatest moet kunnen voorleggen.
Het internationaal verkeer stond reeds op een laag pitje, maar is door de maatregelen nog verder in de hoek van de impasse gedrukt.
Er was nochtans goede hoop en perspectief op het zomerseizoen bij de hoteluitbaters. Er was een nieuwe mogelijkheid ontstaan om de sector zuurstof toe te dienen en nieuw leven in te blazen. Het strenge alarmniveau drie heeft roet in het eten gegooid.

Reizen tussen de eilanden die het rode verkeerslicht werden toebedeeld – Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura – is niet toegestaan, tenzij dit volledig wordt gerechtvaardigd door werkomstandigheden, een noodsituatie in het gezin of andere dwingende en dringende redenen.
De kosten van een antigeentest variëren van 35 tot 50 euro. Vermenigvuldig dit met vier voor een modaal gezin en voeg dit bij het reisbudget. Opnieuw een reden om af te haken.
Daarom heeft de Canarische vereniging van reisbureaus en reisorganisatoren (Acavyt) de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, gevraagd aan de regionale regering om de kosten van de diagnostische tests op zich te nemen. Daarover heeft de uitvoerende macht nog geen beslissing genomen.

Het internationaal toerisme wordt grotendeels aan banden gelegd door de verschillende Europese regeringen. Er is sprake dat het reisverbod in april wordt opgegeven, mede door de visie van het Europese Commissie en het digitale groene certificaat die de reisbeperkingen grotendeels zou kunnen opheffen. Dat zou alvast een opsteker zijn

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

AUTOWRAKKEN OP TENERIFE

COSTA MAGALLANES

HET NORMALE WEER OP TENERIFE

spot_img