donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesRECYCLAGE VERPAKKINGEN WORDT MET 16.000 TON VERHOOGD

RECYCLAGE VERPAKKINGEN WORDT MET 16.000 TON VERHOOGD

De sorteer- en verwerkingsinstallatie voor verpakkingen is aangepast om het scheiden van plastics en blik te verbeteren. Sinds het begin van de zomer is de installatie overgeschakeld van een manueel op een automatisch proces, waardoor de verwerkingscapaciteit is toegenomen. Het bestuur wijst op het belangrijke werk dat wordt verricht door de Sociedad Insular para la Promoción de las Personas con Discapacidad (Sinpromi) die personen met een beperking tewerkstellen in een recyclagepark dat van sociaaleconomisch belang is voor het eiland. Er is noodzaak om te blijven investeren om de prestaties van de locatie te verbeteren, maar ook om te bevolking te stimuleren en te sensibiliseren.  

De hoeveelheid verpakkingsmateriaal neemt jaarlijks met 12% toe en om deze toename te kunnen volgen moet er voldoende middelen en machines zijn om het recycleren mogelijk te maken.
Bij het recycleren werd reeds gebruik is gemaakt van bestaande een trommel, een materiaalpers, een automatische aanzuigsysteem en de scheidingssystemen voor ferro- en non-ferromateriaal. Door enkele transportbanden van de verwerkingslijnen aan te passen, is de volgende nieuwe uitrusting geïnstalleerd: een versnipperaar voor plastiekzakken, een ballistische scheider, twee optische scheiders, een automatische sorteerinrichting, een inductieve scheider, een ijzerpers, een flessenprikker, een automatisch opslagsysteem en een materiaalpers met hoge capaciteit.

Om tot dit resultaat te komen werd in juni 2020 de losplaats uitgebreid met 300 vierkante meter, waardoor er een grotere opslagruimte ontstaat om de toegenomen hoeveelheid verpakkingsafval te kunnen stockeren alvorens de verwerking start.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

AUDITORIUM VAN SANTA CRUZ

LUCHTHAVEN IN HET NOORDEN

WIE WAS THOR HEYERDAHL?