maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsRECOVERY VOOR SCHILDPADDEN

RECOVERY VOOR SCHILDPADDEN

De eilandregering van Tenerife heeft in het Centro de Recuperación de Fauna Silvestre La Tahonilla – een opvangcentrum voor dieren – een nieuwe faciliteit opgericht voor de rehabilitatie van zeeschildpadden. Schildpadden die om een of andere redenen verzorging nodig hebben worden ondergebracht in het dierenopvangcentrum waar, speciaal voor de schildpadden, verschillende grote zoutwaterbaden en een waterstroombaan zijn aangelegd. In de gloednieuwe schildpad-recovery aan de Carretera de la Esperanza komen schildpadden bij vooraleer zij gezond en wel uitgezet worden in de oceaan, hun natuurlijk biotoop.

In La Tahonilla wordt een alternatief aangeboden om gekwetste, zieke en ondervoede dieren uit de eigen eilandfauna onder te brengen. In een nieuwe ruimte die gewijd is aan de rehabilitatie van schildpadden kunnen amfibieën, veelal slachtoffers van verstrikking in touwen en netten, verzorgd worden en bijkomen. Ook schildpadden die zich hebben gevoed met plastics worden op gepaste manier behandeld. 
De voortdurende verbetering van deze dienst dient ook om de bevolking van Tenerife bewust te maken van het werk dat hier wordt verricht. Doormiddel van educatieve milieuactiviteiten wordt het belang en de diversiteit van de fauna en flora op en rond het eiland benadrukt.

Tegenstroomcircuit

De overheid heeft geïnvesteerd in nieuwe bassins om tegemoet te komen aan de vraag tot hulp en opvang van de vele zeeschildpadden die in het centrum worden binnengebracht. De aanwezigheid van plastics in de oceaan is de meest voorkomende redenen waarom zeeschildpadden in La Tahonilla aankomen. Met de nieuwe realisaties worden de behandelingen sterk geoptimaliseerd en komen de zeeschildpadden sneller weer op kracht. Nieuw is het tegenstroomcircuit die de revalidatie zal verbeteren van de exemplaren die een deel van hun zwemvliezen zijn kwijtgeraakt of die problemen hebben met het drijfvermogen.

Het Fauna Herstel Centrum beslaat twee hectare van de 26 hectare van het landgoed La Tahonilla. Het centrum is een belangrijk instrument voor het behoud van de wilde fauna en is opgenomen in een educatief totaalconcept over de biodiversiteit op het eiland Tenerife. Het centrum is 365 dagen per jaar 12 uur per dag bemand en verzamelt ongeveer 4.000 dieren per jaar, waaronder 2.500 pijlstormvogels.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

DE POLITIE UW VRIEND

GROOTSTE WINDMOLENS

RUIM- OF HANDBAGAGE?