zaterdag, juni 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsRECORDOMZET VAN VASTGOED

RECORDOMZET VAN VASTGOED

De verkoop en aankoop van woningen op de Canarische Eilanden is in april 2022 met 31 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de archipel, na de Balearen, de regio waar de stijging het grootst is, dixit het Instituto Nacional de Estadística (INE) – het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Volgens het INE werden zeven op de tien vastgoedtransacties (69,7%) uitgevoerd tussen particulieren.

In Spanje als geheel is de verkoop en aankoop van woningen in april met 11,9% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2021, tot 47.349 transacties. Dit is het hoogste cijfer voor een aprilmaand sinds 2008, toen werden er meer dan 54.800 aktes verleden. Vergeleken met de voorbije zes maanden was april de slechtste maand.

Op de Canarische Eilanden

De toename van de verkoop en aankoop van woningen in april op jaarbasis is te danken aan de toename van het aantal transacties van nieuwe woningen, dat met 3,4% is gestegen tot 8.788 (het laagste cijfer sinds april 2021) en aan de toename van de verkoop en aankoop van tweedehands appartementen met 14%, tot 38.561 transacties (het laagste cijfer sinds december 2021).

In deze maand verwisselden er 92,4% vrije woningen en 7,6% beschermde woningen van eigenaar. De verkoop en aankoop van vrije woningen steeg in april met 12,8% tot 43.731 transacties, terwijl die van beschermde woningen met 1,3% steeg tot 3.618 transacties.

Vergeleken met de vorige maand maart daalden de woningverkopen en -aankopen met 20,1%, de grootste daling in een april sinds 2020, bij het begin van de COVID-pandemie begon.

In de eerste vier maanden van het jaar is de verkoop en aankoop van woningen met 23,1% gestegen, met een vooruitgang van 26,3% bij tweedehandswoningen en van 11,5% bij nieuwbouwwoningen.

In Spanje

In absolute cijfers was Andalusië de regio met het hoogste aantal woningverkopen in de vierde maand van het jaar, met 9.984 verkopen, gevolgd door Catalonië (8.018), Valencia (6.383) en Madrid (6.271).

Dertien regio’s verkochten in april meer woningen dan in dezelfde maand in 2021. De grootste stijgingen deden zich voor op de Balearen (+33,3%), de Canarische Eilanden (+31%), Castilië en León (+19,9%) en Asturië (+19,4%), terwijl de lagere stijgingen zich voordeden in Baskenland (+0,6%), Murcia (+0,9%), Navarra (+6,1%) en Galicië (+7%). De absolute dalingen werden genoteerd in La Rioja (-9,9%), Madrid (-2,7%), Extremadura (-2,4%) en Cantabrië (-0,8%).

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES