zaterdag, april 13, 2024
HomeGeen categorieRECORD AANTAL ZOMBIEVOERTUIGEN
spot_img

RECORD AANTAL ZOMBIEVOERTUIGEN

Motorvoertuigen die rondrijden zonder verzekering of die op de openbare weg worden achtergelaten zonder afgemeld te zijn bij het directoraat-generaal Verkeer worden zombievoertuigen genoemd. Meestal zijn dit voertuigen die uit de verzekering zijn ontslagen en daardoor niet meer op de openbare weg mogen circuleren.
Binnen het Spaanse landsgebied is de Canarische archipel de autonome gemeenschap met het grootste aantal zombievoertuigen.

De reden waarom er voertuigen onverzekerd rondrijden is meervoudig. Sommige eigenaren van voertuigen kunnen moeite hebben om de kosten van een autoverzekering te dragen vanwege financiële problemen. Soms zijn mensen zich niet volledig bewust van de wettelijke verplichting met betrekking tot autoverzekeringen, maar meestal kiest men er doelbewust voor om hun voertuig niet te verzekeren. Het kan ook zijn dat een aanvankelijk verzekerd voertuig uit de verzekering wordt gezet vanwege het niet betalen van premies.

Toeristische regio’s

Het percentage onverzekerde voertuigen op de Canarische Eilanden bedraagt 14,4%, terwijl het nationale gemiddelde 7,7% bedraagt. Dat staat in een verslag van de verzekeringsmaatschappij Línea Directa.
Andere locaties met hogere percentages zijn de Balearen en Catalonië. Dat is te wijten aan het seizoensgebonden gebruik van gemotoriseerd verkeer in toeristische regio’s. Lijnrecht tegenover deze cijfers staan de provincies Aragon, La Rioja en Castilla y Leon. In Spanje rijden er meer dan 2,65 miljoen onverzekerde voertuigen rond – dit is 8% van het wagenpark – die jaarlijks bij 20.000 ongevallen zijn betrokken.

Zombies

Jaarlijks krijgen ruim 130 000 bestuurders een boete voor deze overtreding, meer dan twee keer zoveel als het aantal bestuurders dat een boete krijgt voor drugs- en alcoholgebruik achter het stuur. 
Línea Directa merkt op dat er bijna 34,51 miljoen voertuigen zijn ingeschreven in de bestanden van het DGT (Dirección General de Tráfico), terwijl er slechts 33,77 miljoen voertuigen zijn verzekerd.
Onder de zombievoertuigen zijn er zowel personenauto’s, vrachtwagens en bestelwagens, motorfietsen, tractoren, aanhangwagens en zwaar rollend materieel zoals kranen en bulldozers.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

HOPELOOS VERLIEFD

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img