donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsRADIO OP TENERIFE 
spot_img

RADIO OP TENERIFE 

Op Tenerife, net als in veel andere delen van de wereld, is radio luisteren een populaire en veelvoorkomende activiteit. Het eiland heeft een gevarieerd radiolandschap met verschillende zenders die verschillende genres en programma’s aanbieden om aan de uiteenlopende smaken en voorkeuren van luisteraars te voldoen.

In ons artikel NEDERLANDSTALIG RADIOSTATION OP TENERIFE hebben wij aandacht geschonken aan FM Goud Tenerife die vanaf de zomer 2023 via DAB+ is te beluisteren op Tenerife en via de stream op de website in de rest van de wereld. In het artikel RADIO LUISTEREN OP DAB+ zijn we dieper ingegaan op DAB+, die de opvolger is van FM (frequentiemodulatie). In dit artikel graven dieper in de radioprogramma’s en radiomakers, vooral deze die radio maken vanaf het eiland. 

Try-out in Westhaven Bay

Op woensdag 8 november vanaf 11.00 uur start onze ploeg op Tenerife een try-out van het programma ¡HOLA TENERIFE! met publiek. Iedereen kan dit evenement meemaken. Kom luisteren, kijken en deelnemen aan een gezellig familieprogramma dat wordt uitgezonden op zondag 12 november van 11.00 tot 13.00 uur (CAN) op DAB+ of via stream op www.fmgoud.be/Tenerife. Locatie: Westhaven Bay in Costa del Silencio. 

Hermano Pedro

Op zaterdag 11 november zijn wij opnieuw te gast in Westhaven Bay om een opname in te blikken die op zondag 19 november wordt uitgezonden. Deze radio-opname start om 13.00 uur en gaat door ter gelegenheid van de viering van Hermano Pedro waarbij uit dank een eredienst wordt gehouden voor de Nederlandstalige gemeenschap aan het grotje van Hermano Pedro. Wij hopen Lisa del Bo te strikken voor een interview. Meer info staat in ons artikel VIERING HERMANO PEDRO.

¡Hola Tenerife!

Het programma ¡Hola Tenerife! bestaat uit een twee delen en wordt telkens gepresenteerd door Gi Van Aalst Sr. die wij ook kennen van het informatieve ochtendprogramma ‘Tenerife Connect’ dat elke werkdag wordt uitgezonden 09.00 tot 11.00 uur. 
¡Hola Tenerife! op zaterdag wordt ingeblikt op Tenerife en dat doet Gi Van Aalst Sr. vanuit zijn studio in Tajao. 
¡Hola Tenerife! dat te horen is op zondag wordt elke zaterdag ingeblikt op verplaatsing. Een vierkoppige crew en een heuse mobiele studio worden elke week opgesteld om een live on tape-programma (met publiek) op te nemen. Opnames worden gerealiseerd in samenwerking met Johan Hermans (Techniek en support), ‘Patche’ De Dobbeleer (Logistiek en liveoptreden) en Lut Gouwy (Producer). 

Medewerkers 

Gi Van Aalst Senior is een klinkende naam in de radiowereld. Gi is een gedreven West-Vlaming die het eiland door en door kent. Hij werkt als redacteur, auteur en copywriter en schrijft dagelijks nieuws- en andere artikels voor Tenerife Connect. Met zijn diepe en herkenbare stem was de stap om terug radio te maken niet zo groot. Want het bleef kriebelen en toen kwam FM Goud Tenerife op zijn pad.

Eén van de stemmen waar we fier op zijn is deze van Patrick Cobbaert. Hij vrolijkt je zaterdag- en zondagmiddag op met nostalgische hits uit de jaren ’70 en ’80.  ‘Weekend Patrick’ loopt van 13.00 tot 15.00 uur (Can), van 14.00 tot 16.00 uur in de Lage Landen.

We verwelkomen West-Vlaming Remi Beelaert die die zijn hele hebben en houden heeft verhuisd om op Tenerife radioprogramma’s te maken en aldus dichter bij zijn luisterpubliek komt te staan. Sinds 1 november is Remi te horen in ‘Goeiemiddag Tenerife’ op weekdagen tussen 13.00 en 15.00 uur (CAN), tussen 14.00 en 16.00 uur in de Lage Landen.
Remi brengt de beste muziekmix voor Tenerife op dé radio voor alle Nederlandstaligen en heeft daarnaast dagelijks ook interessante uittips in de aanbieding.

Verder zijn ook de stemmen van Michel Vanderfeesten met zijn programma ‘De Eeuwige Lente’ (11.00 – 13.00 uur) en van Jochen Houbrechts met zijn ‘Jochen In De Avond’ (​17.00 – 19.00 uur) op FM Goud Tenerife te horen. Het goede nieuws is dat er een reeks gegadigden staan te trappelen om radio te maken op Tenerife. De toekomst ziet er veelbelovend uit, radio op Tenerife blijkt opeens populair te zijn.

Programmaoverzicht FM Goud Tenerife

WEEKDAGEN (MAANDAG T/M VRIJDAG)

00u-08u De Beste Muziekmix Voor Tenerife
08u-09u Oud Is Goud met Rico van Amstel
09u-11u Tenerife Connect met Gi Van Aalst Senior
11u-13u De Eeuwige Lente met Michel Vanderfeesten
13u-15u Goeiemiddag Tenerife met Remi Beelaert 
15u-17u De Beste Muziekmix Voor Tenerife
​17u-19u Jochen In De Avond met Jochen Houbrechts
19u-21u Fiesta met Theo De Brabander
21u-23u De Beste Muziekmix Voor Tenerife
23u-00u De Zachte Zijde

ZATERDAG

00u-08u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits
08u-10u In Bad Met Johan met Johan Waterschoot
10u-11u De Golden 60s met Theo De Brabander
11u-13u ¡Hola Tenerife! ​liveprogramma met Gi Van Aalst Senior (Techniek: Johan Hermans, Logistiek en muzikale animatie ‘Patche’, Producer: Lut Gouwy)
13u-15u Weekend Patrick met Patrick Cobbaert
15u-17u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits
17u-19u Studio Tenerife met Patrick Vandergucht
19u-00u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits

ZONDAG

00u-08u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits
08u-10u In Bad Met Johan met Johan Waterschoot
10u-11u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits
11u-13u ¡Hola Tenerife! ​met Gi Van Aalst Senior (crew: Johan Hermans, Lut Gouwy en ‘Patche’ De Dedobbeleer)
13u-15u Weekend Patrick met Patrick Cobbaert
​15u-17u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits
17u-19u Studio Tenerife met Patrick Vandergucht
19u-22u De Zachte Zijde Op Zondag
22u-00u Het Weekend Van De 80s En De 90s Hits


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Beste Guy,

  Ik, (Herman Foubert ) heb weer genoten van uw schrijven
  en info over Tenerife

  Uw artikel ,wat te doen bij overlijden is zeer nuttig!

  Ik ben aangenaam verrast met het artikel TEN BEL wordt mooier , initiatief
  van Hannellore met handvol medebewoners .
  Michel Huyghen heb ik persoonlijk gekend (Hij liet zijn haren knippen bij Coiffeur Francois in Antwerpen waar ik werkte. = nu Salvatore .

  Bij mijn trouw met mijn huidige Echtgenote zomer 1979 heeft hij ons
  een reis geschonken all in met verblijf in Bella Vista Nr 10 ( nr 16 werd door Michel Huyghen zelf voorzien Voor ons een mooie ervaring .

  Beste Guy, proficiat met uw mooie informatieve artikels!

  Herman Foubert -Hertogs Wommelgem (

 2. Dag Herman,
  Hartelijk dank voor de waardering. Dit stemt voor meer redactionele bijdragen die vooral informatief moeten zijn.
  Ik heb met plezier uw informatie gelezen, en heb er ook van genoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img