maandag, februari 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsRACECIRCUIT WORDT BINNENKORT AANBESTEED

RACECIRCUIT WORDT BINNENKORT AANBESTEED

De vicepresident van het Cabildo de Tenerife, Enrique Arriaga, heeft verklaard dat de bouw van het Motorcircuit in Atogo (Granadilla de Abono) in december of januari wordt aanbesteed als er zich geen onvoorziene gebeurtenissen voordoen. Veertig jaar geleden is het idee ontstaan om een racecircuit aan te leggen op Tenerife en toen reeds werden de eerste plannen getekend. Twintig jaar geleden werd de eerste bouwaanvraag ingediend en na twintig jaar van administratief gehakketak heeft de regering van Tenerife de knoop doorgehakt. Zeven jaar geleden werden de broodnodige investeerders gevonden en werd het project vergund, maar financiële problemen deden het snelheidscircuit de das om.

In een antwoord op een vraag die in de plenaire vergadering werd gesteld, gaf Arriaga aan dat hij een brandschoon dossier wil indienen om een herhaling van wat in 2016 is gebeurd, te vermijden. Toen liep het project vast.
Hij merkte op dat fase 1, die van de toegangswegen, bijna voltooid is. Dit deeldossier werd door de vorige regering toevertrouwd aan Gestur en de opdracht werd, in september jongstleden, na drie jaar, afgerond.

Foutloos dossier

Arriaga zegt dat de eilandregering het project au sérieux neemt en dat het dossier klaar is om bijkomende rapporten aan te vragen om ervoor te zorgen dat juridisch alles waterdicht en gewaarborgd is, zodat niet hetzelfde gebeurt als bij het woonproject Cuna del Alma in El Puertito (Adeje), waar rapporten ontbraken.

Oppositie steigert

Hij beschuldigde de oppositie ervan de start van het project te willen vertragen vanwege de afwijzing van de kredietwijziging van vijf miljoen euro. De oppositie had onder meer kritiek op het feit dat de eilandregering heeft deelgenomen aan een evenement dat 600.000 euro overheidsgeld heeft gekost voor de voorstelling en promotie van het racecircuit.

“Het racecircuit komt er, maakt u zich geen zorgen” zei Enrique Arriaga voor een voltallige plenaire vergadering.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT EEN SMURRIE

ZES HELDEN