vrijdag, februari 23, 2024
HomeBlogNieuwsRACECIRCUIT OP TENERIFE IN STROOMVERSNELLING
spot_img

RACECIRCUIT OP TENERIFE IN STROOMVERSNELLING

De vooruitgang aan de werken en de aanleg van het Circuito del Motor op Tenerife worden in het Auditorio in Santa Cruz op dinsdag 19 juli 2022 voorgesteld in de aanwezigheid van Carlos Sainz (Formule 1), Carlos Checa (Moto GP) en de Italiaans-Canarische Christine Giampaoli Zonca. Alle 800 plaatsen voor het publiek waren in een mum uitverkocht. Het evenement zal worden bijgewoond door de voorzitter van de Cabildo, Pedro Martín, en de vicepresident Enrique Arriaga.

Op de voorstelling, waarop ook vertegenwoordigers en federaties van de autosportwereld, raceteams, clubs, dealers en vertegenwoordigers van de zakenwereld zijn uitgenodigd, zal de planning van het bouwproject van het motorracecircuit op Tenerife in alle facetten worden toegelicht.
Het raceproject is niet aan zijn proefstuk toe. Bijna vijftig jaar geleden ontstond het idee en werden de eerste plannen getekend. Daarna 
Op 11 juli 2016 maakten wij voor het eerst gewag van de realisatie van een racecircuit voor snelle motoren in ons artikel RACECIRCUIT op een boogscheut van de luchthaven. 

Tot 320 km/h

Het circuit is 4.050 meter lang en bestaat uit met 16 bochten – tien linkse en vijf rechtse bochten – en is een van de weinige circuits ter wereld is waar rijrichting in tegenwijzerzin wordt gereden. Op het circuit kunnen maximumsnelheden van 320 kilometer per uur worden gehaald. 

Het motorcircuit van Tenerife is zeer gegeerd bij motorliefhebbers op Tenerife en de overige eilanden. De eilandregering geeft het project een definitieve impuls met het verkrijgen van de homologaties van zowel de Internationale Automobielfederatie (FIA) als van de Internationale Federatie van Motorrijders (FIM).

Marketing

Er werd ook reeds gewerkt aan de marketing omtrent het motorcircuit door een overeenkomst DORNA – de exclusieve rechtenhouder van de commerciële organisaties en televisierechten voor de belangrijkste motorkampioenschappen ter wereld – dat belast werd met de organisatie van een Grand Prix. Op het circuit in ASSEN werd reeds een overeenkomst ondertekend, waarbij op vier internationale motorraces het Circuito del Motor zal worden gepromoot.

Toeristische impuls

Deze nieuwe infrastructuur zal niet alleen door plaatselijke motorfans hartelijk worden ontvangen, het zal ook een target zijn om auto- en motorliefhebbers uit de hele wereld aan te trekken. En vooral, het zal dan ook als een nieuwe toeristische impuls worden gebruikt om de toeristische sector een zetje te geven.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

FRANSE COMPLIMENTJES

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img