dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsRACECIRCUIT BEDREIGT ERFGOED
SEB LEESON LEGAL GROUP

RACECIRCUIT BEDREIGT ERFGOED

Reeds meer dan een halve eeuw klinkt het idee om een racecircuit te realiseren op Tenerife als harmonie in de oren van de overheid, investeerders en motorliefhebbers. In het artikel RACECIRCUIT OP TENERIFE volgden wij een tijdlijn waarop een droom, een idee, de planning, ontwerpen, onvoorziene voorvallen, de werken en de evolutie van dit dossier worden geprojecteerd. Een nieuw probleen duikt uit nu het niets op. Er zit een heuse boa constrictor in het struikgewas, het racecircuit bedreigt erfgoed op Tenerife.

De eilandregering (Cabildo de Tenerife) en de Canarische regering (Gobierno de Canarias) zijn op de hoogte van het bestaan van archeologische waarden op het terrein van het ‘Circuito del Motor’. Een vereniging voor sociale archeologie, onder leiding van Sixto Pérez, heeft in een ontmoeting details gegeven over de 19 archeologische, 17 etnografische en 3 architectonische vindplaatsen die gevaar lopen en direct of indirect door dit project kunnen worden beschadigd.

Verwittigde besturen en overheden

Beide overheden werden persoonlijk op de hoogte gesteld via de departementen die verantwoordelijk zijn voor Erfgoed. Er wordt aan herinnerd dat het racecircuit geen deel uitmaakt van een primaire sector en dat er dus ook geen rechtvaardiging bestaat om schade toe te brengen aan archeologisch, etnografisch en architectonisch erfgoed. Het racecircuit bedreigt erfgoed en dat moet beschermd worden.  

Tijdens de bijeenkomst met de directeur-generaal van Cultuur en Cultureel Erfgoed van de regering van de Canarische Eilanden, Miguel Ángel Clavijo, werd deze bezorgdheid overgebracht en werden de handen uitgestoken om samen te werken, zoals dit ook in het verleden werd gedaan, om het erfgoed van het eiland te beschermen. Ook gedurende de ontmoeting met de directeur-generaal van Cultuur en Cultureel Erfgoed van de Canarische Eilanden, Miguel Ángel Clavijo, werden de meest recente rapporten, 19 archeologische, 17 etnografische en 3 architectonische, overgemaakt. Dit moet ‘Racecircuit bedreigt erfgoed’ wetenschappelijk verduidelijken 

Diefstal van menselijke resten

Ze zijn dankbaar dat de twee regeringen naar hen heeft geluisterd en hen de kans heeft gegeven om uit te leggen dat er mensen en maatschappelijke groeperingen zijn die de verdediging, bescherming en verspreiding van erfgoed als doel hebben, zonder dat dit een inbreuk hoeft te betekenen op de bevoegdheden van de overheidsdiensten. 
Het racecircuit wordt aangelegd in het gebied Los Duques de Atogo, op een boogscheut van de luchthaven Tenerife Sur, te noorden van de snelweg TF-1, ter hoogte van het kustgebied van Los Abrigos.

Weken geleden waarschuwde de vereniging voor sociale archeologie voor de plunderingen die plaatsvonden in een grot in een ravijn in San Juan de la Rambla, waarbij een groot deel van de skeletresten verloren ging. Bij gebrek aan de relevante technische bevestiging kan niet worden bevestigd dat ze misschien wel toebehoorden aan de Guanchen. Daarnaast verdwenen er ook overblijfselen van aardewerk, limpets en andere gebruiksvoorwerpen, waardoor onderzoek naar het erfgoed voorgoed verloren ging. De plundering werd gepubliceerd op sociale media, wat aantoont dat het om amateurische aanstellerij gaat.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

BONT OM DE ARM…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VIA ANNEMIE

CANARISCHE VECHTSPORT

SEB LEESON LEGAL GROUP