zondag, juni 16, 2024
HomeBlogQUIRÓN SALUD - UW ZIEKENHUIS IN ADEJE
spot_img

QUIRÓN SALUD – UW ZIEKENHUIS IN ADEJE

Je bent er en je geniet van alles wat Tenerife je aanbiedt. Je beleeft het subtropisch eiland de klok rond. Iedere stap die je zet is er een naar een volgende ontdekking. Maar niet iedere stap is gelijk. Er komen bochten in het traject en in iedere bocht kan er een obstakel liggen. Voorzichtigheid is geboden en risico’s hoef je ook niet te zoeken.
Ook het gedrag van je ziektekiemen en het eindeloos gevecht van je witte bloedcellen kan je wel eens parten spelen en dan ga je er onderuit. Als de leukocyten het laten afweten komt je afweersysteem in het gedrang en dan heb je medische zorgen nodig.

         QuirónSalud ligt vlakbij de TF-1 in San Eugenio

Quirónsalud op Tenerife is een medisch-chirurgisch centrum dat beschikt over twee units. Het grootste ligt in Santa Cruz en heeft 181 ziekenkamers, het tweede ligt in Adeje en met 65 kamers dat in 2012 werd geïntegreerd in het netwerk van de Quirónsalud Ziekenhuisgroep waarin het management zorgt voor de beste gezondheidszorgen die voldoen aan de meest veeleisende kwaliteitsnormen.

Quirónsalud Costa Adeje is een multidisciplinair medisch-chirurgisch centrum dat gelegen is in San Eugenio en het eerste particuliere zorgcentrum was in het zuiden van Tenerife en daarom nog steeds een referentie is in de particuliere gezondheidszorg van deze regio.
Kom je binnen via de spoedopname of via de receptie aan de hoofdingang, word je begroet in het Nederlands door Simon of Greet. Zij zorgen ervoor dat alle informatie in verstaanbaar Nederlands tot bij de patiënt komt, want het ziekenhuis zet in op transparantie en kwaliteit, ongeacht de moedertaal van de patiënt. Dat kan ook in nog 10 andere talen.

                    Spoedopname heeft 4 dergelijke boxen

Het ziekenhuis heeft een grondoppervlakte van 5.000 vierkante meter en werkt op vier niveaus. Alle specialisaties zijn aanwezig – het ziekenhuis werkt met een zestigtal specialisten en chirurgen. Alle medische disciplines zijn aanwezig, van allergologie tot urologie ofte drieëntwintig disciplines met daarnaast de chirurgische disciplines. Van algemene chirurgie tot neurochirurgie. Daarenboven is er ook nog de dienst medische beeldvorming, de apotheek, het laboratorium voor klinische analyses, de intensieve zorgen, de dienst hemodialyse en de spoedopname.
De uitzonderlijk chirurgische zorg en nazorg wordt geboden door de aanwezigheid van twee compleet uitgeruste operatiezalen, een uitslaapkamer (recovery) met vijf bedden, een endoscopiekamer, een daghospitaal met vijf kamers, een spoedopname met 4 open boxen en 1 afgesloten observatieruimte. De radiologische en magnetisch beeldvorming completeren het medisch-chirurgisch centrum, samen met de dienst revalidatie en de gymzaal voor fysiotherapeutisch herstel.

          Eenpersoonskamer met annex voor de begeleider

Wat opvalt is de diversiteit van de kamers; eenpersoons, tweepersoonskamers, tweepersoonsvertrekken en suites, allemaal uitgerust met een afzonderlijke badkamer, telefoon, tv met nationale en internationale kanalen en met persoonlijke opbergkast. Alle ruimten zijn voorzien van klimatisatie en van wifi.
De tweepersoonsvertrekken hebben een ander concept dan de tweepersoonskamers. Deze bestaan uit twee kamers waar een familielid of een ouder van een kind kan blijven overnachten. Kinderen onder de zestien jaar mogen niet alleen blijven en daarom voorziet het hospitaal Quirónsalud voor deze galante oplossing.

De suites worden gebruikt door de buitenlandse patiënten: de begeleider, meestal is dit een familielid, kan bij de patiënt op de kamer verblijven. Deze service en de daarbij horende maaltijden worden gedragen door Quirónsalud.
Opmerkelijk feit: de prijzen van alle ziekenkamers zijn gelijk. Het ziekenhuisteam wijst een kamer toe in functie van de noodwendigheid en beschikbaarheid.

MRI-scanner voor magnetische beeldvorming

Niveau 0 is voorzien voor consultaties bij de dokter-specialisten. Een dertigtal medische specialisaties kunnen geraadpleegd worden in dertien medische ruimtes. De patiënten kunnen wachten in een van de drie wachtzalen en worden verwittigd door een geluidssignaal en met een specifieke code die op een lcd-scherm wordt weergegeven. Gedaan met een wachtnummertje te trekken en eeuwig in de rij te blijven zitten. Elke specialisatie heeft zijn eigen code en de spiksplinternieuwe oproepsoftware zorgt ervoor dat de patiëntenraadplegingen per discipline vlot verlopen.

Voor minder ernstige problemen realiseert de spoeddienst ook bezoeken ten huize, in het hotel of in het appartement en heeft hiervoor een speciaal uitgeruste wagen ter beschikking, alsook ambulances.

Als EU-burger en tijdens een verblijf op Tenerife heb je recht op alle medische zorg die niet kan wachten tot u weer thuis bent. Quirónsalud is een privékliniek en werkt samen met ’s werelds grootste reis- en ziekteverzekeringen. Ben je aangesloten bij Mutas of heb je een extra ziekte- of reisverzekering dan moet je naar Quirónsalud om geholpen te worden.

Je hoeft je nooit ofte nimmer zorgen te maken over ziekenhuisfacturen, alles wordt voor je geregeld. Zo heb je meer tijd voor jezelf en geniet je van een beter levenscomfort.

Quiron Costa Adeje

Alle informatie aangaande de ziekenhuizen van Quirón Salud kan je HIER bekomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

 1. Beste ,
  Inderdaad, het is een mooi en modern ziekenhuis. Ik ging er onlangs naar toe voor een zeer ernstige oorontsteking. Ik werd direct naar de Spoed doorverwezen . Verder ben ik niet geweest : ik moest eerst 250€ betalen en dan zouden ze me wel verder helpen. Bedrag dat niet terugbetaald wordt door de ziekteverzekering.
  Ben dan maar naar een huisarts gegaan waar ik 45 € betaalde voor een raadpleging.

 2. Goede morgen,

  Het is altijd met veel aandacht dat we Tenerifeconnect lezen. Super boeiende artikels.

  Onze ervaring met Quirónsalud was niet zo positief.
  Aan de receptie zat een onaangename dame, die alleen Spaans. Dat is geen probleem want we spreken ook Spaans naast vijf andere talen. Het was gewoon aan gebrek aan vriendelijkheid en dienstvaardigheid. En meteen de vraag om een aanzienlijk eerst te betalen zonder enige verklaring.
  We hebben ons omgekeerd en hebben elders verzorging gevonden.

  We hopen dat u ons toelaat deze opmerking te maken.

  Nogmaals dank voor uw boeiende lectuur.

  Fijne dag,

  Walter Verheggen

 3. Zeer slechte ervaring. Binnen 1 week 2 diagnoses: 1e gescheurde spier. 2e niets aan de hand. Enorme pijn bleef, en de wachttijd bij de 2e keer, ondanks het niet kunnen zitten of staan, van 16 uur tot 22 uur, met daarna een consult met een nauwelijks Engels of iets anders sprekende arts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

REISKORTINGEN

KWALLEN AAN DE KUST

spot_img