vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsPUUR CULTUUR EN TRADITIE - BAILE DE MAGOS
spot_img

PUUR CULTUUR EN TRADITIE – BAILE DE MAGOS

Aansluitend op ons artikel TRADITIONELE CANARISCHE KLEDIJ waarin wordt beschreven hoe, waar en wanneer deze kledij wordt aangetrokken, wordt nu een festiviteit belicht waarop Mago en Maga zich massaal aanbieden. In 2022, de eerste editie na de coronapandemie meldden er zich meer dan 14.000 personen op hét feest bij uitstek in Santa Cruz om te kunnen aanschuiven aan een van de zeshonderd tafels die waren samengebracht voor de het tovernaarsbal El Baile de Magos de Santa Cruz de Tenerife.

Op 3 mei bestaat Santa Cruz 529 jaar en elk jaar op de vooravond van de verjaardag van de stichting van Santa Cruz is het koekenbak. De inschrijvingen om te kunnen aanzitten aan een van de 712 tafels die in de hoofdstad worden opgesteld kunnen online worden gedaan vanaf dinsdag 25 april om 10.00 uur.
Belangstellenden kunnen een plaatsje reserveren aan een van 712 tafels die zijn opgesteld in de straten tussen Antonio Domínguez Alfonso (La Noria), Calle Nifú-Nifá, Campo Castro en Calle Bravo Murillo, alsmede op de Plaza de Europa en op het plein voor de kerk Iglesia de la Concepción.

Reserveren verplicht

De festiviteiten Baile de Magos zijn zeer populair bij de lokale bevolking en bij bezoekers die van over het hele eiland komen. Dit evenement combineert ontspanning, cultuur en gastronomie. Na de succesvolle editie in 2022, die na de coronapandemie zorgde voor een hernieuwde kennismaking van deze feestelijke traditie, is het aantal beschikbare tafels verhoogd van 600 tot 712, zodat er aan de grote vraag van de bevolking kan worden voldaan.

Een reservering van een tafel en tien stoelen kost 10 euro en kan worden gemaakt op de website van Fiestas de Santa Cruz waar ook het gewenste aantal plaatsen en de gekozen locatie kan worden geselecteerd. Het is ook mogelijk om reserveringen te doen tijdens de openingsuren in het hoofdkantoor van OAFAR, gelegen in de calle Antonio Domínguez Alfonso 7. In beide gevallen kan uitsluitend met een bankkaart worden betaald. Er kunnen maximum twee tafels per persoon worden gereserveerd.

Een nacht vol dans en muziek

Zoals gewoonlijk is de toegang gratis voor iedereen die zich heeft aangekleed in de typische traditionele Mago- en Maga- kledij.

De typische dansen bailes de taifa gaan door op de podia die op de Plaza de Europa en de Campo Castro zijn opgesteld vanaf 22.00 uuren worden gebracht door diverse folkloristische groepen. 
Op het podium Charco de la Casona, gelegen naast de brug Puente del Cabo die een traditionele verbena-sfeer uitstraalt, treden verschillende populaire orkesten op vanaf middernacht.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PROPER TOERISME

LENTE OP TENERIFE

VIDEO VLINDERTUIN TENERIFE

spot_img