zondag, april 14, 2024
HomeBlogNieuwsPROMENADE DRINGEND TE HERSTELLEN
spot_img

PROMENADE DRINGEND TE HERSTELLEN

Het maritiem wandelpad in Arona is niet alleen een van de meest legendarische, het is ook de meest populaire promenade van de Canarische Eilanden. Deze loopt vanaf Las Verónicas, over Los Cristianos tot in Las Galletas en Costa del Silencio. Een kustwandeling om u tegen te zeggen en waar iedere wandelaar moet kunnen genieten van het uitzicht en van een veilige omgeving.

Dat laatste gegeven is niet overal aanwezig. Op een aantal trajecten is er verwaarlozing, vervuiling en onveiligheid waar te nemen door het rampzalige beheer van het gemeentebestuur. De bestuurlijke gemeentelijke overheid blijkt niet te beseffen dat deze wandelgebieden een belangrijk onderdeel vormen van ons toeristisch aanbod.

Bommen en granaten

Dit zijn plaatsen waar veel mensen komen. Zowel bewoners als bezoekende toeristen kiezen voor deze gebieden om gezond te leven door te bewegen. Het is dan niet onlogisch dat deze recreatieve locaties worden onderhouden om te schitteren bij de gebruikers.
Het verval is voornamelijk te wijten aan de tand des tijds en als gevolg van het gebrek aan renovatie. Beschadigde plaveien, kuilen en hobbels, afgebroken afbakeningen en aftandse wegverbindingen doen ons denken aan de verloedering van Ten Bel waar deze verouderde esthetiek ook aanwezig is.

Mag een route waar voetgangers en trage rijwielen zich verplaatsen bezaaid zijn met obstakels en valkuilen? Ik denk het niet. Wandelen moet een aangename activiteit zijn en vrij van bommen en granaten. 

Dit is dringend

Een gemeente als Arona, wier grootste schat haar stranden zijn, maakt zich schuldig aan een rampzalige stadsplanning en kijkt de andere kant op. Dit is het standpunt van de gemeente Arona dat het imago van het belangrijkste toeristische centrum van Tenerife helemaal niet streelt.

De gezamenlijke inzet en inspanning van het gemeentebestuur van Arona, het departement Costas, de Cabildo (eilandregering), de Canarische en de Spaanse regering, is dringend. Er kan gebruik worden gemaakt van Europese fondsen om de kustlijn om te toveren in een meer dynamisch, modern en comfortabel wandel- en ontspanningsgebied. 

Inspanning voor ontspanning

Stroken voor voetgangers en fietsers die van elkaar gescheiden zijn, zodat sport en vrijetijdsbesteding in harmonie naast elkaar kunnen worden beleefd. Met groene zones, grasstroken, inheemse vegetatie, aangepast straatmeubilair, zoals beeldhouwwerken en fonteinen, die ruimte geven aan het culturele aspect. Ook openbare toiletten, verlichtingspalen, afvalbakken en verbindingsassen die toegang geven tot de promenades moeten dringend onder handen worden genomen.

Er is meer. Het herstel van de promenades houdt in dat ze met de stranden worden verbonden, zodat deze worden geïntegreerd en toegankelijk worden gemaakt voor bezoekers van elke leeftijd. 

Bestaande openbare pleinen, die langs de promenade liggen, moeten opnieuw worden uitgevonden als ontmoetingsplaatsen waar cultuur bevorderende activiteiten kunnen doorgaan. Kortom, een eenvoudige wandeling moet worden geprikkeld door nieuwsgierigheid, observatie en plezier en moet beleefd worden als aangenaam, veilig en gezond.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Ja Guy dit is echt waar. En ik ben niet de persoon die graag commentaar geeft. Maar ook de straten en voetpaden in heel Los Cristianos liggen er ook armzalig bij. Men moet goed zien waar je loopt om niet te struikelen of je benen te breken op VEEL plaatsen.
    Ik weet niet of het waar is: ik heb altijd horen zeggen dat Aroma een van de rijkste gemeente van heel Spanje is. Zouden we dan niet beter stoppen met belastingen te betalen?

  2. Dag Marina,
    Arona is inderdaad een rijke gemeente. Het verleden heeft aangetoond dat het bestuur incompetent was en bol stond van fraude en verduistering. Op vandaag is het duidelijk dat de gemeentelijke overheid zich niet buigt over voetpaden en promenades.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img