dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsPRODUCTEN WORDEN OPNIEUW DUURDER IN LUXEWINKELS

PRODUCTEN WORDEN OPNIEUW DUURDER IN LUXEWINKELS

Winkelen bij Zara, Stradivarius of Bershka wordt deze winter duurder, zegt Inditex met zijn prijsverhogingen. Inditex is de eigenaar van kledingmerken als Zara, Massimo Dutti en Bershkaen en zal gedurende de herfst-wintercampagne selectieve prijsverhogingen doorvoeren, na een soortgelijke actie die werd toegepast op luxeartikelen in het afgelopen lente- en zomerseizoen. Twee keer de prijs verhogen in een jaar tijd is het gevolg van de oorlog in West-Europa en inflatoire spanningen.

Dit werd verklaard door de directeur kapitaalmarkten van Inditex, Marcos López, die echter het stabiele prijsbeleid van het bedrijf voor de herfst-wintercampagne bevestigde. Ondanks het gevoerde prijsbeleid wordt toch geprobeerd om prijzen van bepaalde producten niet te wijzigen. 

Tweede prijsverhoging op rij

In maart had de onderneming al aangekondigd dat zij van plan was de prijzen in Spanje en Portugal in het voorjaar/zomer met gemiddeld 2% te verhogen, hoewel deze verhoging gevolgen zou hebben voor slechts een deel van producten. Over welke producten dat waren werd er niet gecommuniceerd.

De CEO van Inditex, Oscar García Maceiras, benadrukt dat het bedrijf het bedrijfsmodel prijs/kwaliteit (lees: hoge kwaliteit aan redelijke prijzen) niet wil veranderen. Het bedrijf overweegt extra prijsverhogingen die selectief zullen doorgevoerd worden en onder meer zullen afhangen van de commerciële belangen van bepaalde producten.

Normale trend

Met betrekking tot het verzamelen van online retourzendingen, waarmee Zara afgelopen najaar is gestart, heeft Inditex benadrukt dat de maatregel goed wordt opgevolgd en er hoegenaamd geen negatieve invloed is ontstaan op de verkoop.
Binnen dit kader zijn er wel twee effecten waargenomen: namelijk de toename van het aantal retourzendingen en het verkorten van de termijn waarin klanten producten terugzenden.

Inditex merkt op dat, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, de consument dit als een normale trend gaat beschouwen. Dit gewoontegedrag zal de komende jaren in de hele kledingindustrie worden veralgemeend.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES