maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsPRIJZEN BUS EN TRAM VERANDEREN NIET

PRIJZEN BUS EN TRAM VERANDEREN NIET

De prijzen van het openbaar vervoer bij de busmaatschappij Titsa en bij de trammaatschappij Tranvía de Tenerife worden niet verhoogd ondanks de snelle stijging van de brandstofprijzen. Dat heeft de president van de eilandregering op Tenerife, Pedro Martín, aangekondigd. Het doel van deze beslissing is om meer passagiers aan te trekken en daardoor de mobiliteit te verbeteren. 

Martín zei dit tijdens de persconferentie waarin hij een overzicht gaf van de begroting voor mobiliteit voor 2022 en waarvoor 75,96 miljoen euro is uitgetrokken.

Enrique Arriaga, vice-premier en Minister van Mobiliteit zei dat de prognoses voor het openbaar vervoer voor dit jaar vergelijkbaar zullen zijn met die van vóór de pandemie. In de voorbije maanden is het aantal passagiers aanzienlijk toegenomen omdat veel mensen hun auto thuis laten staan en het openbaar vervoer nemen om zich te verplaatsen. Dit is opmerkelijk zichtbaar op de langeafstandtrajecten waar het vervoer van passagiers met 30% is toegenomen. 

Vorig jaar registreerde het openbaar vervoer (bus en tram) 48,25 miljoen passagiers, waarvan 36,55 miljoen door de busmaatschappij Titsa en 11,70 miljoen door Metrotenerife.

Arriaga legde verder uit dat er dit jaar bijna 54 miljoen van de begroting zal worden besteed aan de verbetering van het openbaar vervoer door het sneller en concurrentiëler te maken. Daarom zullen de busbanen uitgebreid worden van de huidige van 3,2 kilometer tot meer dan 50 kilometer. In het zuiden betekent dit een nieuwe busbaan tussen Santa Cruz en Güímar door een rijstrook op de TF-1 te voorzien voor de bus én voor voertuigen die meer dan één persoon vervoeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES