dinsdag, juni 28, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesPOPULAIRSTE NATUURPARKEN VAN EUROPA

POPULAIRSTE NATUURPARKEN VAN EUROPA

Daar is de lente. Na een lange, donkere en koude winter kunnen we niet wachten om op reis te gaan en de natuurlijke schoonheden op te zoeken. De keuze is legio, in Europa zijn er meer dan 400 nationale parken die verlangend uitkijken naar toeristen. Daaruit heeft het boekingsplatform voor activiteiten Musement, de dertig populairste nationale parken van Europa geselecteerd; de Europese natuur heeft enorm veel te bieden.

Het hoogstgeplaatste Spaanse nationaal park is Nationaal Park El Teide op Tenerife. Maar dat is niet het enige Spaanse park in de ranking. 
Naast de Teide op Tenerife (4de plaats met 31.433 reviews) zijn er nog het Nationaal Park Timanfaya in Lanzarote (7de plaats – 25.814 revieuws), en het Spaanse Nationaal Park Picos de Europa (20ste met 15.425 reviews) en het Nationaal Park Sierra Nevada (22ste met 15.164 beoordelingen).

Om de meest populaire nationale parken van Europa bijeen te harken heeft Musement het aantal Google-reviews geanalyseerd bij ruim 400 parken in heel Europa. Het resultaat is een lijst met 30 indrukwekkende en veelzijdige natuurgebieden, die de perfecte bestemming kunnen zijn voor een reis in het voorjaar of voor de nakende zomerperiode. 

Top tien

1. Nationaal Park Plitvicemeren, Kroatië (78.002 reviews)
Met meer dan 78.000 Google-reviews is dit Kroatische park overduidelijk het populairste van Europa. En dat is niet zonder reden. Het park staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft zestien meren, allemaal verbonden door watervallen. De wandelpaden en loopbruggen trekken elk jaar duizenden bezoekers die de natuur van dichtbij willen bewonderen.

2. Nationaal Park Krka, Kroatië (44.623 reviews)
Het is geen geheim dat de natuur van Kroatië prachtig is, dus het komt niet als een verrassing dat het tweede park op de ranglijst er ook ligt. Het nationaal park, opgericht in 1985, heeft een oppervlakte van 111 km² en ook hier steelt het water de show. Er zijn zeven spectaculaire watervallen, waarvan de bekendste de Skradinski buk waterval is.

3. Nationaal Park Cinque Terre, Italië (40.232 reviews)
Naast zijn rotsachtige kustlijn en maritieme diversiteit is Cinque Terre vooral bekend om de vijf pittoreske en kleurrijke dorpen op de kliffen. Vernazza, Comiglia, Manarola, Riomaggiore en Monterosso zijn allemaal door een spoorweg verbonden en de trein is een makkelijk vervoermiddel. Maar er is ook een goed wandelpad met geweldige uitzichten dat de dorpen met elkaar verbindt.

4. Nationaal Park El Teide, Spanje (31.433 reviews)
Het eerste Spaanse nationaal park in de top 30 ligt op Tenerife en is de thuisbasis van de hoogste berg van Spanje, de vulkaan El Teide. Vanaf het bergstation op een hoogte van 3555 meter, bereikbaar met een kabelbaan, is het uitzicht op het buitenaardse landschap indrukwekkend. De sterrenhemel nodigt uit voor het deelnemen aan een nachtelijke tour.

5. Nationaal Park Peak District, Engeland (29.797 reviews)
Het oudste nationaal park van het Verenigd Koninkrijk, beroemd om zijn uitgestrekte kalkstenen valleien, grotten en glooiende heuvels, is een paradijs dat Jane Austen inspireerde. Liefhebbers van historische huizen en kastelen hebben ook geluk, want hier bevinden zich enkele van de grootste landhuizen van Groot-Brittannië, zoals Chatsworth House, waar verschillende scènes uit Pride and Prejudice werden opgenomen. 

6. Nationaal Park Vesuvius, Italië (26.288 reviews)
Het tweede Italiaanse park in de top 30 werd in 1995 rondom de Vesuvius, een actieve vulkaan, op enkele kilometers van de stad Napels gecreëerd. Om de biodiversiteit en de geschiedenis van het park te ontdekken, is er niets beters dan een van de 11 wandelroutes in het gebied te volgen. De onbetwiste ster is de “Sentiero N.5”, bekend als Il Gran Cono, een wandeling die je naar de krater van de vulkaan brengt.

7. Nationaal Park Timanfaya, Spanje (25.814 reviews)
De vulkanische activiteit in de 18e eeuw heeft het landschap van Lanzarote compleet getransformeerd. Tegenwoordig nemen de grillige rotsformaties en de roodachtige en oranje tinten van Timanfaya de bezoekers voor een paar uur mee naar een andere planeet. De beste manier om het park te ontdekken is de “Route van de Vulkanen” in het gebied van de Vuurbergen.

8. Nationaal Park Snowdonia, Wales (21.592 reviews)
Snowdonia is niet alleen beroemd om zijn spectaculaire landschappen. Hoewel het een populaire bestemming is voor wandelroutes, vooral die naar de top van Snowdon (de hoogste berg in Wales), houden de charmes daar niet op. Dit beschermde gebied is de ideale plek om de geschiedenis en cultuur van Wales te leren kennen, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan het kasteel van Harlech of door de legende van de reus Rhitta Gawr te ontdekken.

9. Nationaal Park Peneda-Gerês, Portugal (21.167 reviews)
Het enige nationaal park van Portugal, Peneda-Gerês, is zo mooi dat het een plaats in de top 10 populairste parken van Europa heeft veroverd. In de dorpen van het park, zoals het pittoreske Pitões das Junias, worden nog steeds voorouderlijke tradities bewaard en in leven gehouden, waardoor het gebied niet alleen een landschappelijke, maar ook een culturele waarde heeft.

10. Nationaal Park New Forest, Engeland (21.101 reviews)
Onze top 10 eindigt in Engeland, in Nationaal Park New Forest, het op één na kleinste park van het land. Ondanks zijn formaat zijn paardrijden, wandelen en de pittoreske steden verkennen geliefde activiteiten onder de bezoekers. Maar de sterren van het park zijn de herten en pony’s die er in het wild leven.

De top 30

De natuurlijke schoonheid van Europa stopt hier niet. Van de meren in Slovenië tot de bergen in Polen en de warmwaterbronnen van IJsland, de top 30 onthult een aantal indrukwekkende en diverse natuurgebieden. 
De complete lijst en meer informatie over elk van de 30 populairste nationale parken is hier te vinden.

Foto: Hugo Dillen ©

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TWEEDE LEVEN

SOORTEN POLITIE