Wie Tenerife wil ervaren aan de rand van het massatoerisme moet naar het noorden, dat is algemeen geweten. In Icod de los Vinos bijvoorbeeld ontdek je een oude stad en zijn historische huizen. Icod, in de volksmond, wordt  sinds mensenheugenis geassocieerd met de Drago Milenario, de Drakenbloedboom die naar schatting 800 jaar oud is.

Op slechts drie kilometer van de meest beroemde plant van Icod ligt een merkwaardig museum op een onlangs gerenoveerd landgoed in de wijk Santa Bárbara. Een pand met een tropisch park in een  oud en elegant gerenoveerde Casa Canaria. ARTlandya verrast iedere bezoeker met zijn prachtige tentoonstelling van poppen en knuffels, gemaakt door internationale kunstenaars. Ook dierenknuffels, en vooral beren spreken voor zich.

ARTlandya is geen museum in de traditionele zin van het woord, het is een uniek poppenmuseum in kwaliteit, variëteit en omvang dat in 1993 in Oostenrijk werd opgericht en op Tenerife de deuren opende in maart 2012 op Tenerife. Een Museum of Contemporary Doll Art, een unieke wereld van poppen en teddyberen. Een wereld voor kinderen én voor volwassenen!

Bij een bezoek maak je kennis met twee verschillende tentoonstellingen. Een collectie van internationale hedendaagse kunstpoppen en Teddy-design met hoge kwaliteit. En daarnaast kunnen bezoekers in een kleine atelier zien hoe een porseleinen pop wordt gemaakt. De bezoeker krijgt op deze manier alle informatie over de verschillende materialen van deze werken en kan zo de gedachtengang van de poppencreator perfect volgen.

Deze unieke tentoonstelling van handgemaakte poppen herbergt werken van 50 internationaal gerenommeerde kunstenaars. De poppen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals porselein, papier-maché, vinyl, was, cernit (polymeerklei), keramiek, stof of vilt.

Het is niet alleen een museum, maar ook een project dat kunstenaars uit heel Europa en daarbuiten vertegenwoordigt.

ARTlandya ondersteunt kunstenaars uit de hele wereld en verhoogt de populariteit van alle poppemiekes op deze aardbol.  Het museum is ondergebracht in een traditionele Canarische woning die staat in een erg mooie en natuurlijke omgeving.

Het museum is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur, uitgezonderd op maandag (rustdag) en op 24, 25 en 31 december + 1 januari.
De ingangsprijs is € 10,00 voor volwassenen; € 4,50 voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Kinderen – 6 jaar vergezeld  van ouders: gratis.

De website van ARTlandya geeft een totaalbeeld van het poppenmuseum.