maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsPOLITIEK DISPUUT OVER HET MOTORCIRCUIT OP TENERIFE

POLITIEK DISPUUT OVER HET MOTORCIRCUIT OP TENERIFE

Ruim 40 jaar geleden is het idee ontstaan om op Tenerife een racecircuit aan te leggen. Er is in een ver verleden veel gediscuteerd en gepland, met successen en tegenslagen. Bovenop dit alles kwam ook nog het coronavirus de realisatie storen van een project dat op dat ogenblik voor geen meter meer vooruitging. Hoe het Circuito de Tenerife te kampen had met diverse problemen kan HIER gelezen worden.   

Het doodzieke project ontwaakt anno 2022 uit een comateuze toestand door president Pedro Martín die in de eerstvolgende plenaire vergadering van de Cabildo de Tenerife, op 27 mei zal voorstellen om 5,1 miljoen euro uit te trekken voor de voltooiing van het motorcircuit dat op een boogscheut van de zuidelijke luchthaven in Atogo (Granadilla) is gelegen.

Een sportinfrastructuur waarnaar op het eiland van oudsher vraag naar is, moet helpen aan de economische relance en verdere bloei van de economische sector in het zuidelijk deel van Tenerife. Daarom zal de eilandvoorzitter de oppositie vragen om revanchegevoelens opzij te zetten en het project goed te keuren. 

Investering

Martín zei dat in de laatste plenaire vergadering dat de oppositie de kans krijgt om haar politieke standpunten, die gebaseerd zijn op vergelding, te laten varen en het project te steunen dat de toeristische en sportieve attracties zal verhogen en magnetiserend moet werken op mensen die zich aangetrokken voelen voor de motorsport. Deze niche ontbreekt vooralsnog op Tenerife.

Met deze eerste investeringsinbreng zouden drie fasen van werkzaamheden tegelijk kunnen worden uitgevoerd: de ontginning van het terrein, het verstevigen van de hellingen om verzakkingen aan het circuit te voorkomen en het realiseren van het centrale gebouw en de paddock. 

Politiek spelletje

President Pedro Martín merkte op dat hij zich niet kon voorstellen dat de investering van deze vijf miljoen euro niet zou worden goedgekeurd, omdat aan dit project reeds meer dan dertig jaar is gewerkt en opgeven not done is.  Dit zou zich kunnen aftekenen als een zware economische blunder.  

Het geen zin dat de Coalición Canaria nu tegen het racecircuit stemt, alleen maar omdat de regeringsfractie tegen de voorstellen heeft gestemd die de oppositie eerder heeft ingediend. Dit politiek spelletje mag het motorcircuit niet in het middelpunt van partijdige geschillen staan, want uiteindelijk zullen de burgers daarvan het slachtoffer zijn, dixit de president van het Cabildo de Tenerife.   

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PALM-MAR GROEIT

VLIEGTUIGPANNE