dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsPLAYA SAN JUAN NOG MOOIER
spot_img

PLAYA SAN JUAN NOG MOOIER

De bestuurlijke eilandoverheid heeft de tweede fase van het project ter verbetering van de Avenida del Emigrante, in het centrum van Playa de San Juan gegund aan de ondernemingen Asfalto y Obras Tafuriaste S.L en Construcciones Elfidio Pérez, voor een bedrag van 2.050.355 euro. Deze actie, die deel uitmaakt van het programma Tenerife y el Mar, zal voor 80 % worden gefinancierd door de eilandregering Cabildo de Tenerife ten bedrage van 1.681.061 euro en voor 20 % door het gemeentebestuur van Guía de Isora, zegge en schrijve 369.293 euro.

Twee miljoen investeren is een belangrijke stap is in het herstel van de regio, dat door een stiefmoederlijke behandeling gedurende tientallen jaren, achteruitboerde inzake de openbare structuur, ondanks het feit dat de gemeentelijke overheid reeds jaren vragende partij is.

De president van het eiland, Pedro Martín, benadrukt dat het herstelplan een belangrijke stap is en zal bijdragen aan de renovatie van het kustgebied. Deze enclave aan de westkust wordt voorzien van meer moderne, toegankelijke infrastructuren en voorzieningen die de natuurlijke omgeving respecteren. Dat zal alvast een impuls geven aan de sociaal-economische en toeristische ontwikkeling in de gemeente van de gemeente Guía de Isora.

Meer ruimte voor voetgangers

Burgemeester Josefa Mesa, legt uit dat de eerste fase die in de Avenida del Emigrante is uitgevoerd een opwaardering was voor het imago van Playa San Juan waarbij er aandacht werd besteed aan ruimte en comfort voor de voetgangers.
Het doel van de gemeentelijke overheid is de volledige kustlijn te reanimeren en ontmoetingsplaatsen te voorzien voor mensen van alle leeftijden, waarvoor dank aan de eilandregering.

Volgens het bevoegde departement zullen de werkzaamheden van deze tweede fase worden toegespitst op de Avenida del Emigrante vanaf de Calle Isla de El Hierro tot de Calle Marejadilla. Daarbij zal er (opnieuw) extra ruimte worden vrijgemaakt voor voetgangers en worden de voetpaden verbreed en krijgt de vernieuwde sector groene zones waarbij de aanplanting van bomen moet zorgen voor schaduwrijke plaatsen.

Gezelligheid wordt troef

Het programma “Tenerife en de zee”, maakt deel uit van het overheidsplan MEDI-FDCAN, dat ervoor moet zorgen dat de kustlijn wordt verbeterd, zodat residenten en toeristen kunnen genieten van een unieke, gerenoveerde en milieuvriendelijke locatie. In geval van deze tweede renovatieronde wordt er een nieuw en modern accent gelegd en wordt er een meerwaarde gegeven aan een populaire plaats in het centrum van Playa de San Juan. De geplande aanpassingswerken zullen een toegevoegde waarde zijn aan het commerciële en toeristische gebeuren en zullen terrassen, bars en restaurants nog gezelliger maken.

Foto: Erwin Grinwis Plaat Stultjes

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img